„Dziś jesteśmy jedną z czołowych sieci sklepów w kraju” – o działaniach, dzięki którym sieć wzmacnia swoją pozycję opowiada Mirosław Wawryszczuk, Członek Zarządu, Dyrektor sprzedaży i marketingu Stokrotki. Czytaj więcej »
„Dziś jesteśmy jedną z czołowych sieci sklepów w kraju” – o działaniach, dzięki którym sieć wzmacnia swoją pozycję opowiada Mirosław Wawryszczuk, Członek Zarządu, Dyrektor sprzedaży i marketingu Stokrotki. Czytaj więcej »
Jednym z istotniejszych elementów budowania pozytywnych doświadczeń z marką i nowymi technologiami są usługi. O obecnej ofercie firmy opowiada Małgorzata Parzymies, Dyrektor Działu Usług w MediaMarktSaturn Polska. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Krzysztofa Pakuły, Prezesa Zarządu w Grupie Chorten kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Innowacyjne produkty, ekologiczne podejście i najwyższa jakość. O aktualnych trendach i zmianach na rynku środków czystości opowiada Patricjus Ziecik, Dyrektor Marketingu Laundry & Home Care Henkel Polska. Czytaj więcej »
Jak połączyć trend prozdrowotny z kategorią słodyczy i „odczarować” krążące wokół segmentu stereotypy? O wyjątkowej ofercie i wyzwaniach branży rozmawiamy z Konradem Golczakiem, Prezesem firmy EWA Krotoszyn. Czytaj więcej »
Śniadanie stanowi najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zadbać o to, żeby było pożywne i zdrowe. Musi dostarczać organizmowi niezbędnych minerałów i witamin, które stanowią źródło energii do właściwego funkcjonowania. Na ten temat rozmawiamy z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Rosnąca inflacja to zmartwienie nie tylko konsumentów, ale też przedsiębiorców. W tych czasach na wagę złota jest współpraca ze wspierającymi partnerami. Rozmowa z Danielem Mikołajczykiem, Dyrektorem Operacyjnym sieci MediaMarkt. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Konrada Jędrzejaka, młodszego kierownika marki w firmie Bracia Sadownicy kieruje Joanna Kowalska. Czytaj więcej »
60 lat działalności na polskim rynku lodów to znaczący jubileusz. O historii, wyzwaniach i przyszłości ze Zbigniewem Grycanem, twórcą i właścicielem marki Grycan – Lody od Pokoleń – rozmawiają Wojciech Szeląg, gospodarz programu Gabinet Spożywczy oraz Michał Siwek, Dyrektor Departamentu International Food & Agri Hub BNP PARIBAS. Czytaj więcej »
Rynek piwa przez ostatnie lata wyjątkowo mocno odczuł pandemię i jej konsekwencje. Jak w tej trudnej rzeczywistości radzą sobie producenci i jaki plan mają na przyszłość? Igor Tikhonov, Prezes Zarządu Kompanii Piwowarskiej był gościem Wojciecha Szeląga – gospodarza programu Gabinet Spożywczy oraz Michała Siwka, Dyrektora Departamentu International Food & Agri Hub BNP PARIBAS. Czytaj więcej »
…to plan rozwoju, który wymaga doświadczenia i znajomości rynku. Z Marianem Owerko, założycielem i prezesem zarządu Bakalland rozmawiają Wojciech Szeląg – gospodarz Programu Gabinet Spożywczy oraz Michał Siwek, Dyrektor Departamentu International Food & Agri Hub BNP PARIBAS. Czytaj więcej »
Światowy Dzień Ochrony Środowiska obchodzony jest corocznie 5 czerwca. Święto zostało ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ, obchodzone jest w 100 krajach na całym świecie. Hochland Polska zachęca do przyłączenia się do działań na rzecz planety i świętowania zrównoważonego życia - przez cały rok. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services... Czytaj więcej »
Słodycze to kategoria, która przez cały rok ma swoich wiernych odbiorców. Jakie pozycje warto wybrać latem? O szerokim i różnorodnym portfolio, ulubionych żelkach dużych i małych Polaków oraz setnym jubileuszu Czytaj więcej »
W ciągu 30 lat Grupa Mokate stała się jednym z największych producentów kawy i herbaty w Europie Środkowej, z ponad miliardem złotych przychodu. Jest również jednym z liderów na rynku specjalistycznych surowców dla przemysłu spożywczego. Mokate obsługuje dzisiaj ponad 70 rynków zagranicznych i zdecydowanie należy do czołówki, jeśli chodzi o rynek mleczno-tłuszczowych baz w... Czytaj więcej »
e-Commerce B2B jest mocno rozwijającym się trendem w sprzedaży internetowej. O specyfice tego trendu oraz o tym, jakie miejsce zajmuje e-Commerce w ekosystemie rozwiązań cyfrowych wspierających branżę FMCG opowiada Barbara Tatar, e-Commerce Product Manager w Asseco Business Solutions. Czytaj więcej »
„Wszystkie nasze działania mają na celu wsparcie franczyzobiorcy i zadowolenie klienta detalicznego” – o jubileuszu i rozwoju sieci franczyzowych rozmawiamy z Magdaleną Pajor, Dyrektor ds. sieci franczyzowych Groszek i Euro Sklep. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Anny Galas, Senior Business Development Director w FM Logistic kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
O wpływie Sztucznej Inteligencji na efektywność i skuteczność działania największych graczy z branży FMCG opowiada Marcin Grzegorczyk, AI Product Manager w firmie Asseco Business Solutions. Czytaj więcej »
O współpracy z siecią i ważnych decyzjach, przed którymi stanie każdy franczyzobiorca rozmawiamy z Krzysztofem Mazurkiewiczem, Prezesem Zarządu firmy KHM DYSTRYBUCJA Sp. z o.o. – franczyzobiorcą Carrefour Polska prowadzącym supermarket tej sieci w Kole. Czytaj więcej »
Pandemia, inflacja, wojna w Ukrainie... Wszystkie te wydarzenia odbiły się na całym sektorze spożywczym. O trendach, wyzwaniach na rynku, a także planach na przyszłość – z Martą Pilczuk, Dyrektor Zarządzającą Kraft Heinz – rozmawiają Wojciech Szeląg, gospodarz programu Gabinet Spożywczy oraz Michał Siwek, Dyrektor Departamentu International Food & Agri Hub BNP PARIBAS. Czytaj więcej »
Są produkowane według 100-letniej receptury opracowanej przez francuskiego mistrza serowarstwa. Harmonijnie łączą delikatną skórkę z kremowym wnętrzem. A teraz mają nowe opakowania podkreślające ich oryginalne francuskie pochodzenie. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Pandemia bardzo mocno odbiła się na branży drobiarskiej. Inflacja, ptasia grypa, wojna – te czynniki dodatkowo obciążyły rynek. A perspektywy całego sektora uzależnione są też od wielu innych czynników. Z Piotrem Kulikowskim, Prezesem Zarządu i Dyrektorem Generalnym firmy Indykpol rozmawiają Wojciech Szeląg – gospodarz Programu Gabinet Spożywczy oraz Michał Siwek, Dyrektor... Czytaj więcej »
O wpływie pandemii na branżę napojową, trendach na rynku wody, soków i napojów oraz o kierunkach rozwoju z Piotrem Chęcielewskim, Członkiem Zarządu Jurajska i Dyrektorem Marketingu firmy Hortex rozmawiają Wojciech Szeląg, gospodarz programu Gabinet Spożywczy oraz Michał Siwek, Dyrektor Departamentu International Food & Agri Hub BNP PARIBAS. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Katarzyny Rylskiej, Category Marketing Managera w Sante kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
24 lutego 2022 roku Rosja napadła na Ukrainę. Agresor odpalił pociski manewrujące na ukraińskie miasta. W jednym z nich – Łucku – swój zakład produkcyjny i główną siedzibę ma Modern Expo Group. O to jak wygląda działalność firmy z perspektywy trwającej od ponad dwóch miesięcy wojny – zapytaliśmy Bogdana Łukasika – Prezesa Zarządu Modern Expo S.A. i... Czytaj więcej »
Korzystanie z nośników na wynajem może być kluczowe w kontekście niedoborów palet na rynku i rosnących cen ich zakupu. O korzyściach ze współpracy opowiada Joanna Łoboda, Sales Field Manager w CHEP. Czytaj więcej »
Wywiad z Mają Szewczyk, dyrektor działu komunikacji korporacyjnej Kaufland Polska. Czytaj więcej »
O nowych chipsach z brązowego ryżu, zamiłowaniu Polaków do przekąsek oraz wysokiej jakości produktów z portfolio rozmawiamy z Magdaleną Łysoń – Członkiem Zarządu Eurowafel sp. z o.o. sp. k. Czytaj więcej »
O wartościach przyświecających prowadzeniu biznesu, ofercie produktowej oraz planach na dalszy rozwój rozmawiamy z Iwoną Sandak, Zastępcą Prezesa Zarządu w Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu. Czytaj więcej »
Kategoria radlerów zyska w tym roku przełomową innowację. O rozwoju tego segmentu oraz piwnych preferencjach Polaków rozmawiamy z Jackiem Borkiem, Senior Brand Managerem marki Łomża, Van Pur. Czytaj więcej »
Daniel Stefański, Trade Marketing Manager, Zakłady Przemysłu...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale czy polskie...
Paweł Gaca, Prezes Zarządu SM Spomlek, w rozmowie z...
Wywiad z Joanną Dolęgą-Semczuk, Członkiem Zarządu...
Mieszko Musiał, Prezes Zarządu Carlsberg Polska...
W lipcu ceny w sklepach były średnio o 5,7% wyższe niż rok...
Firma, będąca liderem polskiego rynku piwa, ogranicza emisję...
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
18 sierpnia rusza rejestracja do czwartej edycji akcji...
New York International Spirits Competition...
Retail przyszłości tworzy się już dziś! ...
Ten krok wpisuje się w szerszy ruch europejski, w ramach...
Jest lekkie, cudownie orzeźwiające, idealne zarówno do...
Serek kremowy w trzech uwielbianych przez dzieci smakach:...
Poznaj nowy wymiar skyra w lżejszej wersji. Bakoma Skyr 0%...
Mlekpol rozszerza ofertę wysokobiałkowych jogurtów pitnych o...
Tosterki to wysokiej jakości ser topiony w plasterkach...
Oferta Sofio poszerzyła się o nową przekąskę z południa...
Sezon na marynowanie to czas, kiedy konsumenci wracają do...
W ramach kampanii Grupy Żywiec Trzymaj Pion pod hasłem...
Żywiec Zdrój Mocny Gaz wraca w nowej, odświeżonej odsłonie...
YOC, technologiczna firma działająca na rynku...
Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec...