Rozmowa z Zofią Mirską, Trade Marketing Managerem, VARTA Consumer Batteries Poland. Czytaj więcej »
Rozmowa z Zofią Mirską, Trade Marketing Managerem, VARTA Consumer Batteries Poland. Czytaj więcej »
Jawo odpowiada na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na szybkie, proste i smaczne posiłki. Emil Dzianok, Dyrektor handlowy i Członek zarządu firmy, opowiada o ofercie gotowych dań mrożonych, liniach bezglutenowych i wegetariańskich oraz przygotowaniach na sezonowy wzrost popytu jesienią i zimą. Czytaj więcej »
Okres świąteczny to czas wzrostu zainteresowania winami i alkoholem na prezenty. Tomasz Głoskowski, Dyrektor Generalny Partner Center, opowiada o najchętniej wybieranych produktach – od włoskich i mołdawskich win po polską wódkę kraftową – oraz o rosnącej roli lokalności i segmentu alkoholi 0% w świątecznych zakupach. Czytaj więcej »
SM Ryki wprowadza KremSer – naturalny ser do smarowania łączący tradycyjny smak Ryckiego Edamu z kremową konsystencją. Wiceprezes Krzysztof Kłos opowiada o innowacyjnym produkcie i planach marketingowych wspierających jego debiut. Czytaj więcej »
Historia Suempol to opowieść o odwadze, innowacjach i konsekwencji w dążeniu do celu. Dzięki inwestycjom, odważnym akwizycjom i koncentracji na jakości, firma umocniła swoją pozycję zarówno na rynku polskim, jak i międzynarodowym. O ekscytującej drodze do sukcesu i towarzyszących jej wyzwaniach oraz nieustannie wdrażanych innowacjach opowiada Paweł Piech – Starszy specjalista... Czytaj więcej »
Rakiettoni to makaron, który zjednał miliony fanów i wsparł młode talenty. Lubella pokała, że potrafi błyskawicznie reagować na trendy, i tworzyć kampanie łączące emocje, zaangażowanie i wartości społeczne. O projekcie i planach na jesień mówi Paulina Kołodko, Marketing Manager w Grupie Maspex. Czytaj więcej »
Jak zaprojektować opakowanie, które nie tylko chroni żywność, ale też odpowiada na oczekiwania konsumentów, wyzwania środowiskowe i zmieniające się regulacje prawne? Tetra Pak, światowy lider w dziedzinie rozwiązań opakowaniowych i przetwórczych, inwestuje w technologie przyszłości. O innowacjach oraz partnerstwie z producentami opowiada Joanna Hecht, dyrektor ds. portfolio... Czytaj więcej »
Trzy pytania do Sebastiana Bilnika, Managera ds. Detalu w North Coast, kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Zofia Mirska, Trade Marketing Manager, VARTA Consumer Batteries Poland Czytaj więcej »
SM Ryki wprowadza na rynek KremSer – naturalny ser do smarowania, łączący śmietankową delikatność z charakterystycznym smakiem Ryckiego Edamu. O kulisach powstania produktu, jego unikalnych cechach i planach marketingowych opowiada Krzysztof Kłos, wiceprezes ds. handlu i marketingu SM Ryki. Czytaj więcej »
SodaStream to dziś coś więcej niż marka – to styl życia, który idealnie wpisał się w potrzeby polskich konsumentów. Sukces zawdzięcza połączeniu nostalgii za dawnymi saturatorami, mody na DIY, ekologii i wygody użytkowania. Dzięki dobrze przemyślanej dystrybucji oraz silnej więzi z klientami, stała się liderem bąbelkowej rewolucji w domach. O rozwoju marki i panujących... Czytaj więcej »
Mariusz Więcek, Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Jakością, Terravita Czytaj więcej »
Piotr Chęcielewski, Wiceprezes zarządu ds. marketingu w Carlsberg Polska. Czytaj więcej »
Joanna Suchner, Customer Activation Manager Single Malts, Diageo Polska Czytaj więcej »
Od października w Polsce zacznie obowiązywać system kaucyjny, który stawia przed sektorem handlu nowe wyzwania. Czy branża jest na to gotowa? O praktycznych aspektach wdrażania systemów kaucyjnych, roli butelkomatów oraz nadchodzących regulacjach środowiskowych opowiada Agata Ryś, Członek Zarządu Grupy Interzero w Polsce. Czytaj więcej »
System kaucyjny już za chwilę stanie się obowiązkową rzeczywistością polskiego handlu. Czy konsumenci są gotowi na zmiany? Jakie wyzwania czekają sklepy i producentów urządzeń do zbiórki opakowań? O szansach, kierunkach rozwoju i przewagach technologicznych opowiada Małgorzata Kowalczyk, Wiceprezes Zarządu REKBOT. Czytaj więcej »
Sektor zdrowej żywności w Polsce rośnie w siłę, napędzany zmianami stylu życia, większą świadomością konsumentów i innowacjami produktowymi. O trendach kształtujących rynek zdrowej żywności, rosnącej popularności produktów funkcjonalnych oraz planach rozwoju marki opowiada Anna Uptas, Dyrektor Marketingu w firmie Sante. Czytaj więcej »
W swojej jesiennej kampanii komunikacyjnej Bracia Sadownicy w przewrotny sposób budują swoją pozycję na tle kategorii. Mówią wprost, co i jak robią oraz dlaczego nie potrafią wyprodukować klarownego soku jabłkowego. Treść i styl tej opowieści oddają ducha marki – jest prosto, autentycznie i z dystansem. O działaniach marki rozmawiamy z Dariyą Moroz, Junior Brand Manager marki... Czytaj więcej »
Hortex, jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych marek na polskim rynku mrożonej żywności, otwiera nowy rozdział w swojej historii. Firma, od lat obecna w kuchniach milionów Polaków, stawia dziś na świeże spojrzenie – zarówno w warstwie wizualnej, jak i produktowej. Urszula Bonecka, Dyrektor Marketingu firmy Polski Ogród, opowiada o rebrandingu, wprowadzanych innowacjach,... Czytaj więcej »
Ziołowe dziedzictwo, nowoczesne podejście, realna odpowiedzialność. Herbapol-Lublin od ponad 75 lat buduje swoją pozycję dzięki wiedzy zielarskiej, zaufaniu konsumentów i konsekwentnym inwestycjom w jakość. Dziś firma z powodzeniem łączy tradycję z innowacją, odpowiadając na dynamiczne zmiany rynku, rozwijając ofertę produktową i angażując się w działania z obszaru... Czytaj więcej »
Zaczęło się od marzenia, kilku pomysłów i pracy po nocach. Dziś POSideo to marka, która stawia na „precyzyjny POS” – rozwiązania testowane w realnych warunkach sklepowych, łączące kreatywność z analityką. Jak z pasji i uporu powstał biznes, który wyprzedza trendy? O tym opowiadają założyciele firmy – Marek Dziedzicki i Damian Dziedzicki. Czytaj więcej »
Sokołów S.A. to jedna z największych i najbardziej rozpoznawalnych firm mięsnych w Polsce. O kondycji branży, roli wyspecjalizowanych sieci sprzedaży oraz wyzwaniach w rywalizacji z dyskontami i dużymi formatami handlowymi opowiada Przemysław Gostkiewicz, Prezes Zarządu Sokołów, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem – gospodarzem programu „Gabinet Spożywczy”. Czytaj więcej »
Grupa Coca-Cola HBC zobowiązała się osiągnąć zerową emisję netto w całym łańcuchu wartości do 2040 roku. O priorytetach firmy z Misji Zrównoważonego Rozwoju i działaniach z agendy ESG opowiada Katarzyna Borucka, Dyrektorka ds. korporacyjnych i zrównoważonego rozwoju w Coca-Cola HBC Polska i Kraje Bałtyckie. Czytaj więcej »
Grupa Żabka, prowadząc działalność biznesową, tworzy wartość dla szerokiego grona interesariuszy. Świadoma wpływu na otoczenie dąży do maksymalizacji pozytywnego oddziaływania i minimalizacji negatywnego, m.in. na środowisko. O integracji działań ESG z biznesem, celach i odpowiedzi na wyzwania zrównoważonego rozwoju mówią Rafał Rudzki, Dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju,... Czytaj więcej »
Trzy pytania do Pawła Majchrzaka, Dyrektora Operacyjnego i Członka Zarządu firmy Gibar, kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Otulające zapachy, kojące formuły i pielęgnacja zmysłów – marka Luksja konsekwentnie rozwija swoją ofertę w duchu „well-being”. Magdalena Łukowicz – Brand Manager marki Luksja z firmy Sarantis Polska – zdradza, jakie trendy kształtują rynek produktów do mycia, co wyróżnia nową linię Aroma Senses i czego możemy spodziewać się jesienią. Czytaj więcej »
Daniel Stefański, Trade Marketing Manager, Zakłady Przemysłu Cukierniczego Otmuchów. Czytaj więcej »
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale czy polskie rodziny mają na nie czas? Jak pokazują badania, kanapka wciąż króluje na naszych stołach. O tym, dlaczego warto postawić na jakość i jak produkty marki Duda mogą urozmaicić poranną rutynę, rozmawiamy z Leszkiem Organistą, Dyrektorem Marketingu Cedrob Foods. Czytaj więcej »
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek od lat buduje swoją pozycję dzięki doświadczeniu w produkcji serów żółtych. O rozwoju branży mleczarskiej oraz technologii produkcji opowiada Paweł Gaca, Prezes Zarządu SM Spomlek, w rozmowie z Wojciechem Szelągiem – gospodarzem programu „Gabinet Spożywczy” – oraz Michałem Siwkiem, Head of Decarbonization & Biodiversity Product w BNP... Czytaj więcej »
Od 35 lat Henkell Freixenet Polska z powodzeniem wdraża innowacyjne rozwiązania, przełamuje rynkowe schematy i konsekwentnie buduje silne, wiarygodne marki. Jak skutecznie połączyć niemiecką precyzję z polską kreatywnością? Jak ukształtować rynek prosecco w kraju, w którym wino musujące do niedawna pojawiało się wyłącznie jako element sylwestrowej tradycji? Czytaj więcej »
VARTA zasila Twój styl życiaRozmowa z Zofią Mirską, Trade Marketing Managerem, VARTA...
Jawo: szybkie i jakościowe rozwiązania na co dzieńEmil Dzianok, Dyrektor handlowy i Członek zarządu Jawo...
Alkoholowe trendy na Boże NarodzenieTomasz Głoskowski, Dyrektor Generalny Partner Center...
KremSer – nowa kategoria sera do smarowaniaKrzysztof Kłos, Wiceprezes ds. handlu i marketingu SM Ryki...
Suempol – od rodzinnej firmy do europejskiego lidera w branży łososiaHistoria Suempol to opowieść o odwadze, innowacjach i...
Maspex przejmuje większościowy pakiet akcji Purcari WineriesMaspex Romania, należący do Grupy Maspex, uzyskał zgodę na...
Rekordowe Targi Specjał 2025Ponad 400 wystawców, tysiące zwiedzających, sukces handlowy...
Grupa InPost z rekordowym wzrostem wolumenu i przychodówWzrost przychodów o 49% r/r do 3,8 mld zł oraz wolumenu o 34%...
Carrefour uruchamia nową funkcjonalność w swojej aplikacji mobilnejNowa wersja tej apki, która właśnie pojawiła się na rynku...
DACHSER Food Logistics z nowymi oddziałami w EuropieDzięki otwarciu dwóch nowych oddziałów – w Waddinxveen...
Biedronka wydłuża godziny otwarcia przed Świętem NiepodległościPonad 3000 sklepów Biedronka w całej Polsce będzie czynnych...
Świętuj Dzień Jeża z WSP „Społem”10 listopada przypomina o wyjątkowej roli kolczastych ssaków...
Wyjątkowy wieczór pełen świątecznej magii, zapachów i odkryć z markami E.Wedel i OnlyBio6 listopada w muzeum Fabryka Czekolady E.Wedel zagościł...
Limitowana kolekcja pralin Solidarność w świątecznej odsłonieMarka Solidarność wprowadziła limitowaną świąteczną...
Musztarda o smaku świąt – limitowana nowość od KAMISKAMIS, który od lat jest synonimem wysokiej jakości...
Nowość! Musy Kubuś z licencją PokémonKubuś ponownie łączy siły z Pokémonami! Tym razem w formie...
Starbucks wprowadza świąteczny nastrój z nową ofertąWłaśnie pożegnaliśmy jesienne dynie i dla wszystkich...
Wyrazisty duet chrzanu i boczku – jesienna nowość od HochlandGdy dni stają się chłodniejsze, częściej sięgamy po...
„Kaufland jest FRESZ” - czyli jak pokazać, co to znaczy świeżość Co czwarty klient Kauflandu w swoim koszyku zakupowym umieszcza...
Stokrotka i klienci wspólnie na rzecz zmian: Nie marnujemy – RatuJEMY!Stokrotka prowadzi kampanię „Nie marnujemy – RatuJEMY!”...
Profi i JemyJemy z największą kampanią digitalową ostatnich latSmak, który łączy! ...
Paluszki Lubella w szklance? Klasa!Lubella ruszyła z kampanią, która przypomina o prostych...
Wystartowała kampania Coca-Coli Zero przygotowana przez YOC PolandKampania digital Coca-Coli Zero przygotowana przez polski...