Pomimo tego, że w katalogu targowym w wykazie wystawców pod polską flagą widniały organizacje MRiRW, PAIiIZ, UPEMI (organizacja producentów mięsa) i jedna firma – Carpo, to ku mojemu zaskoczeniu, nasz kraj reprezentowany był przez 20 producentów z regionu wschodniej Polski. Stoiska rodzimych wystawców zlokalizowane były w formie „wyspy”, co umożliwiało odwiedzającym zapoznanie się z szeroką ofertą polskich produktów. Ponadto, na stoisku biura handlowego Konsulatu RP w Nowym Jorku dostępnych było wiele informacji i towarów od innych producentów, m.in. z firmy Stovit, czy lubelskiej Perły.
Pierwszy dzień targów Fancy Food Show był dla polskich wystawców bardzo uroczysty, ponieważ obecni byli przedstawiciele MRiRW z Ministrem Andrzejem Butrą na czele, organizacji rządowych i Telewizji Polskiej. Obecni byli również przedstawiciele redakcji miesięcznika Hurt & Detal i Food from Poland, dzięki czemu możemy zaprezentować własny materiał zdjęciowy.
Tomasz Pańczyk
tagi: Fancy Food Show , Waszyngton ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...