Różnorodność wyboru
W ofercie marki znajdują się różne warianty chleba tostowego, które urozmaicają codzienne śniadaniowe menu. Dostępne są:
- Chleb tostowy pszenny – wykonany na naturalnym zakwasie pszennym. Doskonały wybór na szybkie, smaczne śniadanie.
- Chleb tostowy maślany – wzbogacony dodatkiem masła, który nadaje mu wyrazisty, maślany smak. Przeznaczony do tostów i kanapek o intensywniejszym aromacie.
- Chleb tostowy wysokobiałkowy – produkowany z dodatkiem łamanego, prażonego ziarna soi oraz białka serwatkowego i sojowego. To wartościowy produkt dla osób dbających o dietę bogatą w białko.
- Chleb tostowy pełnoziarnisty – z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, zapewnia większą zawartość błonnika i cennych składników odżywczych. Dobra opcja dla osób dbających o zdrową dietę.
- Chleb tostowy trzy ziarna – z dodatkiem m.in. ziaren siemienia lnianego i sezamu, które wzbogacają smak i wartości odżywcze pieczywa.
- Chleb tostowy mleczny – delikatny, lekko słodkawy w smaku. Dzięki dodatkowi maślanki wypiek ma kremową konsystencję i charakterystyczny smak.
- Chleb tostowy z orkiszem – wyróżnia się bogactwem ziaren oraz pełniejszym smakiem charakterystycznym dla orkiszu, który jest zdrowszą alternatywą dla pszenicy, zawierającą więcej białka i składników mineralnych.
- Chleb tostowy grillowy z masłem i czosnkiem – o wyrazistym smaku, z dodatkiem masła i czosnku. Idealny dla miłośników aromatycznych i pikantnych tostów. Dostępny wyłącznie w okresie wiosenno-letnim.
Wszystkie chleby tostowe Oskroba cechują się wysoką jakością z racji nowoczesnego procesu ich wytworzenia oraz pakowania, które odbywa się w sterylnych warunkach atmosferycznych, tzw. pomieszczeniach Clean Room (jest to najnowocześniejsza, a przy tym naturalna metoda przedłużania trwałości pieczywa). Świetnie sprawdzają się zarówno w klasycznych tostach, jak i w kanapkach na zimno. To uniwersalna baza śniadaniowa, która pasuje do różnych dodatków – od świeżych warzyw i serów po słodkie kremy i dżemy.
Polacy wybierają pieczywo tostowe
Z danych YouGov wynika, że w 2024 roku chleb tostowy kupiło około 60% polskich gospodarstw domowych, co plasuje go na trzeciej pozycji pod względem popularności w segmencie pieczywa – po chlebie tradycyjnym, bułkach oraz pieczywie chrupkim.
W ujęciu ilościowym bezsprzecznym liderem na rynku pieczywa są chleb i bułki, które stanowią blisko 95% wszystkich zakupów w tej kategorii. Chleb tostowy zajmuje drugą pozycję, odpowiadając za około 4% udziału w rynku.
Dlaczego chleb tostowy PIEKARNI Oskroba?
Marka Oskroba, łącząc rodzinną tradycję z nowoczesnymi standardami produkcji, odpowiada na potrzeby współczesnych rodzin, oferując produkt, który łączy smak, jakość i wygodę.
Mąka pszenna to podstawowy składnik pieczywa tostowego Oskroba, a dodatek naturalnego zakwasu gwarantuje lepszą strawność oraz unikalny smak. Brak konserwantów i ulepszaczy sprawia, że chleb jest bardziej naturalny, co ma szczególne znaczenie dla konsumentów dbających o zdrowie. Wartość odżywcza chleba tostowego Oskroba czyni go dobrym źródłem energii na początek dnia.
Chleby tostowe Piekarni Oskroba dostępne są w sieci sklepów firmowych piekarni oraz we wszystkich sieciach handlowych i mniejszych sklepach spożywczych na terenie całego kraju.
Dzięki niemu śniadanie staje się prostsze, smaczniejsze i zawsze dopasowane do potrzeb całej rodziny.
Chleb tostowy Oskroba to gwarancja udanego poranka.