Advertisement

Z rynku FMCG

Polska kadra juniorów na Olimpiadę Kulinarną ogłoszona! Triumfatorka Chefs en Or 2025 w składzie

Środa, 18 czerwca 2025
Poznaliśmy skład Poland National Culinary Team Junior, która w przyszłym roku wystartuje w Pucharze Świata w Luksemburgu. Do kadry powołana została zwyciężczyni tegorocznej edycji konkursu Chefs en Or, organizowane przez Transgourmet i Selgros – Natalia Kalenik z Białegostoku. Do zespołu trafiła po eliminacjach zorganizowanych przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), które odbyły się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Młodzi kucharze z całej Polski rywalizowali w formule black box, pracując pod presją czasu i oczu jury złożonego z doświadczonych szefów kuchni, takich jak Bartosz Peter, Sebastian Krauzowicz czy Kurt Scheller. Spośród kandydatów wyłoniono trzynastu młodych kucharzy oraz siedmioro asystentów – w tym Natalię, która pokazała swoje umiejętności, wygrywając tegoroczną edycję konkursu Chefs en Or.

– Natalia to osoba, która od razu przyciąga uwagę – nie tylko umiejętnościami, ale też podejściem do pracy. Ma w sobie spokój, skupienie i prawdziwą pasję do gotowania. Widać, że chce się uczyć i rozwijać, a przy tym świetnie odnajduje się w zespole. Jestem przekonany, że wniesie dużo dobrego do tej drużyny– mówi Bartosz Peter, trener kadry, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Udział w kadrze narodowej to dla Natalii kolejne wyzwanie i okazja do zdobycia cennego doświadczenia – tym razem w pracy zespołowej na poziomie międzynarodowym, u boku najlepszych młodych kucharzy z całej Polski.

Transgourmet i Selgros pełnią rolę strategicznych partnerów Poland National Culinary Team Junior oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC). Wszystkie treningi kadry odbywają się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, który zapewnia młodym kucharzom profesjonalne warunki do rozwoju. Partnerzy odpowiadają również za kompleksowe zaopatrzenie drużyny we wszystkie niezbędne produkty, wspierając przygotowania do występu na arenie międzynarodowej.

Zakwalifikowani kucharze – kadra juniorów
Jan Dróżdż – Warszawa
Dawid Cieśliński – Poznań
Natalia Pintera – Łódź
Anna Piskorz – Warszawa
Jacek Mania – Poznań
Mateusz Wilczewski – Gdańsk
Jacek Woźny – Poznań
Marcin Klóska – Gorzów
Robert Szczałba – Kraków
Bartosz Sokołowski – Kołobrzeg
Karolina Loba – Warszawa
Leon Tyrała – Kielce
Asystenci:
Joanna Kaniecka – Kielce
Natalia Kalenik – Białystok
Michał Jerzak – Warszawa
Franciszek Kaczmarski – Warszawa
Bartłomiej Drewnowski – Warszawa
Daniel Mróz – Zgorzelec
Aleksandra Taradejna – Warszawa
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.




Źródło: Q&A Comms
fot. Sebastian Wilczewski




tagi: Triumfatorka Chefs en Or 2025 , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze , Transgourmet , Selgros ,