Z rynku FMCG

MAKRO Polska zakończyła kolejny cykl warsztatów „Z ognia”

Wtorek, 27 czerwca 2023
Sieć hurtowni MAKRO Polska zakończyła kolejny cykl warsztatów skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania poświęcone technikom BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Warsztaty poprowadził Andrzej Andrzejczak, który wspólnie z szefami kuchni Akademii Inspiracji MAKRO przygotowywał dania. Ostatnie spotkanie odbyło się 21 czerwca w Tomaszkowie.
Warsztaty „Z ognia” były skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Spotkania poprowadził Andrzej Andrzejczak, szef kuchni znany między innymi z programów „Zgrillowani” i „M jak mięso”, który wraz z szefami kuchni Akademii Inspiracji MAKRO przygotowywał dania. W warsztatach wzięło udział blisko 300 uczestników.

– Cykl „Z ognia” miał na celu pokazać uczestnikom, jak różnorodne może być menu przygotowane na grillu – mówi Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska. – Podobnie jak w przypadku poprzednich warsztatów chcieliśmy zainspirować właścicieli restauracji i szefów kuchni – dodaje.

Spotkania dały uczestnikom możliwość poznania technik BBQ, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Wśród dań przygotowanych przez szefów kuchni były między innymi: brioche z szarpaną jagnięciną, pastą z pieczonego bakłażana z miso i kremem z koziego sera, mostek Low&Slow z domowym BBQ na pieczonym ziemniaku czy tacos z pulled pork a la Pastor.



Źródło: Makro Polska
Fot: mat. prasowe


tagi: MAKRO Polska , HoReCa , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,