Z rynku FMCG

Nowy cykl warsztatów dla branży HoReCa

Poniedziałek, 29 maja 2023
Rusza kolejny cykl warsztatów skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania, podczas których uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Pierwsze warsztaty odbyły się 10 maja w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Kolejne zostaną zorganizowane w Szczecinie, w Tomaszkowie i w Sopocie.
Cykl „Z ognia” to warsztaty skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Spotkania poprowadzi Andrzej Andrzejczak, szef kuchni znany między innymi z programów „Zgrillowani” i „M jak mięso”, który wspólnie z Szefami Kuchni Akademii Inspiracji przygotuje propozycje dań.

–„Z ognia” to warsztaty będące odpowiedzią na potrzeby rynkowe – mówi Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska. - Dania grillowe od zawsze przyciągały konsumentów, szczególnie w cieplejsze dni. Ich nowe odsłony zaproponowane przez Andrzeja Andrzejczaka oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji MAKRO z pewnością zachęcą klientów do odwiedzin w restauracjach – dodaje.

Podczas warsztatów „Z ognia” uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Szefowie Kuchni Akademii Inspiracji przygotują między innymi: philly cheesesteak z gorgonzolą i konfiturą z czerwonej cebuli, pieczony rostbef surf&turf z krewetkami, mayo chipotle i piklami, tacos z pulled pork a la Pastor oraz brioche z szarpaną jagnięciną, pastą z pieczonego bakłażana z miso i kremem z koziego sera.  

Kolejne warsztaty odbędą się 24 maja w Szczecinie, 31 maja w Sopocie i 21 czerwca w Tomaszkowie.



Źródło: MAKRO
Fot: mat. prasowe



tagi: warsztaty , HoReCa , MAKRO , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,