– Z naszych obserwacji wynika, że zmianom uległo także zapotrzebowanie na lokalne produkty premium, którymi w naszym przypadku są sery smażone oraz że zmniejszył się popyt na produkty z sektora HoReCa, który mocno odczuł skutki zamrożenia gospodarki - ocenia Aneta Będkowska.
- Czy zmiany będą trwałe i zmienią preferencje konsumentów na zawsze? Tego nie wiemy, ale jeśli tak będzie, wymusi to na nas, producentach wprowadzenie zmian i dostosowanie się do bieżącej grupy odbiorcy docelowego - dodaje Aneta Będkowska
tagi: SERTOP , preferencje konsumentów , zachowania konsumenckie , zwyczaje , serki , produkcja , sprzedaż , hurt , detal , rynek spożywczy , FMCG , sieci handlowe , sklepy spożywcze , konsument ,
Mondelez Polska, lider w branży przekąsek, ogłasza dwa nowe...
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...