Marek Spuz vel Szpos jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki Politechniki Lubelskiej. Skończył także studia podyplomowe z zakresu zarządzania w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Posiada wieloletnie doświadczenie w branży cukrowniczej, pracował m.in. w Cukrowni „Krasnystaw” S.A. jako Kierownik Biura Zarządu. Był Dyrektorem Zarządzającym Cukrowni „Rejowiec” S.A. Ostatnio pełnił funkcję Dyrektora Departamentu Aktywizacji Zasobów Krajowej Spółki Cukrowej S.A. w Toruniu.
„To dla mnie duże wyróżnienie. „Pszczółka” która w przyszłym roku będzie obchodziła swoje 60. lecie jest uznanym producentem na rynku słodyczy. Tradycja zobowiązuje, będę dążył do tego, żeby firma zdobywała nowych klientów i rynki zbytu" – mówi prezes Spuz vel Szpos.
Fabryka Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o. w Lublinie jest producentem karmelków twardych i nadziewanych, znanych i cenionych od lat przez konsumentów w kraju i poza jego granicami. Spółka cały czas inwestuje, wzbogacając tym samym swój asortyment. Ostatnio wprowadziła na rynek „Impresskę”, owocowe karmelki z dodatkiem alkoholu.
tagi: Pszczółka ,
Według danych Komendy Głównej Policji, w 2024 roku Komenda...
W całym 2024 roku firma globalnie zredukowała całkowitą...
W II kwartale br. ruch wzrósł rdr. w sklepach convenience o...
Między świadomością, a wdrażaniem ESG w sektorze wciąż...
W pierwszych sześciu miesiącach br. do Rzecznika Finansowego...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...