Oba produkty tak wysoko ocenione przez jury należą należą do linii produktów bezglutenowych istniejącej od wielu lat w ofercie Konspol Holding. Świadomość tego, że to co jemy ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie jest wśród Polaków coraz większa. Klienci coraz częściej zwracają uwagę nie tylko na smak kupowanych przez siebie przetworów, ale również na to, czy nie będą one miały niekorzystnego wpływu na ich zdrowie i samopoczucie.
Dlatego od kliku lat Konspol proponuje swoim klientom produkty nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Dzięki stosowaniu unikalnej technologii produkty Konspolu są niskotłuszczowe, mają małą zawartość cholesterolu, nie tracąc przy tym niepowtarzalnych walorów smakowych. Wpływ na jakość wyrobów ma wykorzystanie tradycyjnych metod hodowlanych.
Kurczaki wykorzystywane w procesie produkcyjnym są żywione wyłącznie paszami roślinnymi bez udziału mączek mięsno-kostnych, antybiotyków, stymulatorów wzrostu i tłuszczy zwierzęcych. Wykorzystanie w ubojni technologii chłodzenia powietrzem eliminuje niebezpieczeństwo zakażeń krzyżowych, które istnieją przy chłodzeniu wodą, przez co zabezpiecza wyroby pod względem mikrobiologicznym zachowując jednocześnie ich walory smakowe i odżywcze.
(maj)
tagi: Konspol ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...