Siedziba Klubu Polskiej Rady Biznesu - Pałac Sobańskich - już po raz czwarty zamienił się w miejsce spotkania dla top managerów. Miejsce doskonale wpisało się w charakter kolacji i stanowiło elegancką oprawę wieczoru. Whisky Dewar's, która jest nieodłącznym elementem każdego spotkania, nie zabrakło także tym razem.
Zaproszeni goście, popijając Dewar's White Label, z niecierpliwością czekali na wykład eksperta wysokogatunkowej whisky, Jacka Krawczyka. Specjalista przybliżył obecnym historię marki Dewar's, zdradził w czym tkwi tajemnica smaku tego trunku i zachęcił wszystkich do udziału w ślepym teście.
Zaproszeni goście otrzymali dwie próbki. Jedną z nich była Whisky Dewar's 12 YO, drugą natomiast Ballantine's 12 YO. Jacek Krawczyk dawał wskazówki, czym kierować się w podczas degustowania trunków. Obecni oceniali kolor, zapach i smak whisky. Po raz kolejny faworytem okazała się whisky marki Dewar's.
Po zakończonym teście Dariusz Chlastawa, prezes Stowarzyszenia Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków, przedstawił historię i ciekawostki ze świata zegarmistrzów.
Biznesową kolację uświetniła premiera nowych butelek whisky Dewar's White Label i Dewar's 12 YO. Zaproszeni goście mogli osobiście przekonać się o odważnym designie i żywych kolorach nowych opakowań, które bardzo przypadły im do gustu.
Podczas wieczoru o podniebienia gości zadbał Jacek Grochowina z restauracji Amber Room. Menu przygotowane przez szefa kuchni zapewniło obecnym prawdziwą kulinarną ucztę a whisky Dewar's przeniosła w świat szkockich destylarni.
(M.D)
tagi: dewar's ,
W II kwartale br. ruch wzrósł rdr. w sklepach convenience o...
Grupa Eurocash (Delikatesy Centrum, Lewiatan, Duży Ben...
Stokrotka ogłosiła dołączenie do zespołu nowej dyrektor...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...