Nowości

Dżemy i konfitury Herbapolu – sposób na pyszne śniadanie i kreatywny lunch box

Poniedziałek, 22 września 2025
Jesienny powrót do szkoły to czas wyzwań organizacyjnych – od porannej rutyny po planowanie posiłków. Herbapol podpowiada, jak dzięki dżemom i konfiturom sprawić, by codzienne śniadania były smaczne i radosne.
Rodzinne śniadania to nie tylko posiłek – to wspólnie spędzone chwile, które dają energię na cały dzień nauki i pracy. To także chwila, by celebrować małe przyjemności. Jednym z najprostszych sposobów na urozmaicenie porannych posiłków są dżemy i konfitury, które doskonale komponują się nie tylko z tradycyjnymi kanapkami. Podane z ciepłymi naleśnikami, chrupiącymi goframi, domowymi placuszkami czy jako dodatek do pożywnej owsianki, potrafią zamienić zwykłe śniadanie w prawdziwą ucztę dla podniebienia. Dzięki nim powrót do porannej rutyny staje się znacznie przyjemniejszy.

Kreatywność zamknięta w lunch boxie

Równie ważnym elementem codziennego menu dzieci jest drugie śniadanie. Posiłek spożywany w szkole powinien być nie tylko odżywczy, ale też apetyczny. Tu również z pomocą przychodzą produkty dżemowe, które inspirują do kulinarnych eksperymentów. Zamiast klasycznej kanapki, do lunch boxa można zapakować jogurt naturalny z kleksem ulubionego dżemu i granolą, pokrojoną w batoniki pieczoną owsiankę czy placuszki na zimno. Takie rozwiązania nie tylko świetnie smakują, ale też efektownie wyglądają, zachęcając do jedzenia. Dżemy i konfitury Herbapolu to prosty sposób, by szkolne posiłki nigdy nie były nudne.

Od klasyki po egzotykę – bogactwo smaków na każdą okazję

Sekretem udanych kulinarnych kompozycji jest różnorodność. W bogatym portfolio marki Herbapol miłośnicy klasyki znajdą tradycyjne smaki, takie jak truskawka czy wiśnia, które od lat goszczą na polskich stołach. Z kolei na tych, którzy poszukują nowych doznań, czekają wyjątkowe duety owoców polskich i egzotycznych. 

Na starcie jesiennego sezonu szczególnie warto sięgnąć po:
  • Dżem truskawkowy Herbapol – powstaje z wyłącznie polskich truskawek, które zapewniają mu wyjątkowy smak i aromat. To uniwersalna propozycja śniadaniowa – klasyk, który sprawdzi się w każdym porannym posiłku. 
  • Dżem wiśniowy Herbapol – wytwarzany ze 100% wiśni nadwiślanki. To „królowa” wśród wiśni. Jej wyjątkowe walory i niezwykła esencjonalność sprawiają, że ten dżem zachwyca smakiem i aromatem. 
  • Dżem Malina w tropikach – to oryginalne połączenie ulubionej maliny ze słodką, aromatyczną pomarańczą. Ten klasyczno-egzotyczny duet to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. 
Dżemy Herbapolu nie zawierają gumy guar. Są dostępne w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie kraju, a także w sklepie internetowym https://e-herbapol.com.pl/produkty/produkty-dzemowe/

Cena: 
Dżem truskawkowy Herbapol - ok. 4,99 zł/op. 
Dżem wiśniowy Herbapol - ok. 4,99 zł/op.
Dżem Malina w tropikach Herbapol – 6,49 zł/op.




Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe




tagi: Herbapolu , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,