Marka konsekwentnie rozwija ofertę, opierając się o proste i przejrzyste receptury – takie, z jakich konsumenci korzystają gotując w domu. Ponadto, dzięki mrożeniu tuż po zbiorach, FRoSTA zachowuje naturalny smak produktów i wartości odżywcze składników. Najnowsze propozycje FRoSTY to kolejny krok w stronę dań skierowanych do osób, które świadomie dokonują kulinarnych wyborów – stawiają na to, co naturalne, smaczne i wygodne.
Wśród nowości marki znajduje się
Lasagne Bolognese – klasyk kuchni włoskiej w domowym wydaniu. Delikatny makaron, kremowy sos beszamelowy, rozpływający się ser i aromatyczny sos z wieprzowiną oraz dojrzewającymi w słońcu pomidorami tworzą harmonijną, apetyczną całość. Nową propozycję FRoSTA przygotowała z dbałością o jakość i smak tak, aby gotowe danie przywoływało skojarzenia z domową kuchnią, choć jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Lasagne można przyrządzić zarówno w piekarniku, jak i w kuchence mikrofalowej, co czyni ją idealnym obiadem bez długiego gotowania.
Drugą letnią nowością FRoSTY są pikantne
Fish Nuggets, czyli propozycja dla miłośników wyrazistych smaków. Soczyste kawałki mintaja w chrupiącej, pikantnej panierce zaskakują jednocześnie intensywnością i delikatnością. Sprawdzą się świetnie jako danie obiadowe, ale również jako oryginalna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Co ważne, produkt posiada certyfikat MSC, który potwierdza, że ryba została pozyskana zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa. Nuggetsy można łatwo przygotować na patelni, w piekarniku lub airfryerze – każda z tych metod zapewnia chrupiący i satysfakcjonujący efekt.
Nowe dania FRoSTY to dowód na to, że codzienne jedzenie może iść w parze z wartościami ważnymi dla współczesnych konsumentów i ich stylem życia: nowe propozycje są proste, smaczne i praktyczne w przygotowaniu. Przejrzysty skład, brak zbędnych dodatków do żywności i wygodna forma przyrządzenia sprawiają, że Lasagne Bolognese i pikantne Fish Nuggets to idealne dania na co dzień i od święta.
Źródło: Personal PR
Fot: mat. prasowe