Nowości

Nowości od Valbon – sery camembert z aromatycznymi posypkami!

Czwartek, 15 maja 2025
Klasyczny camembert od Valbon to kwintesencja smaku i stylu. Teraz dołączają do niego nowości – Valbon Camembert w posypce śródziemnomorskiej oraz Valbon Camembert w posypce z pieprzu.
Camembert od Valbon to francuski ser, tworzony według receptury mistrza serowarstwa Henriego Hutina z Lacroix-sur-Meuse. Początkowo powstawał w małej manufakturze, dziś produkowany jest w nowoczesnej wytwórni, która wciąż pielęgnuje tradycję serów pleśniowych. Klasyczny Valbon Camembert, obecny na rynku od lat, to jeden z łagodniejszych serów pleśniowych. Natomiast dwie nowości wyróżnia aromatyczna posypka z mieszanki przypraw, ziół i suszonych warzyw. Valbon Camembert w posypce śródziemnomorskiej cechują nuty pomidorów, czosnku i bazylii, a Valbon Camembert w posypce z kolorowego pieprzu zachwyca delikatną pikantnością.

www.valbon.pl




tagi: Valbon , ser , camembert , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,