Sezonowe smaki serka Rolmlecz to odpowiedź na aktualne trendy i zmieniające się preferencje konsumentów, którzy coraz częściej poszukują produktów tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu. Szczególnie w okresie letnim wzrasta popyt na owocowe desery, które mogą stanowić lekką przekąskę na ciepłe dni.
Nowości od Rolmleczu łączą w sobie słodycz i orzeźwienie – po pierwsze, nuty różnych tropikalnych owoców, a po drugie – lekko kwaskowaty smak agrestu z soczystością czerwonej porzeczki. Te inspirujące kompozycje zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych.
– Legendarny serek z krówką marki Rolmlecz od ponad pół wieku towarzyszy Polakom w codziennym życiu. Mimo upływu czasu i zmieniających się trendów żywieniowych jego popularność niezmiennie rośnie. Wprowadzając letnie smaki tego kultowego produktu, chcemy dać konsumentom możliwość odkrywania nowych wariantów ich ulubionego przysmaku, jednocześnie zachowując jego charakterystyczny, kremowy charakter – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Serki z krówką Rolmlecz powstają ze śmietanki, mleka i odpowiednio dobranych kultur bakterii mlekowych. Wysoka jakość surowca, w połączeniu ze sprawdzoną technologią produkcji, zapewnia im wyjątkowy smak i konsystencję. Najnowsze propozycje serków dołączają do powiększającej się sukcesywnie rodziny, w której znajdują się już takie warianty, jak: naturalny, waniliowy, waniliowy z laską wanilii, truskawkowy, czekoladowy, stracciatella, a także gruszka w karmelu, pomarańcza z imbirem oraz śliwka w czekoladzie.
Nowości, które na sklepowych półkach pojawią się na początku maja, dostępne będą w tradycyjnych opakowaniach o pojemności 200 g.
Źródło: Opublikowani
Fot: mat. prasowe