W ujęciu ilościowym sprzedaż dań gotowych, dżemów, sosów i konserw wzrosła o 159% i wyniosła 884 ton w stosunku do 341 ton w lipcu ubiegłego roku. Z kolei sprzedaż makaronu wzrosła o 8% z poziomu 3.474 ton w 2009 r., do 3.746 ton w 2010 r. W tym czasie Spółka sprzedała produkty tej kategorii za 8.136 mln zł. W analogicznym okresie ubiegłego roku sprzedaż makaronu sięgała 7 008 mln zł.
Łączna sprzedaż Grupy Makarony Polskie w lipcu 2010 r. wzrosła o 25% w ujęciu wartościowym do poziomu 11.616 mln zł, zaś sprzedaż w ujęciu ilościowym o 21% do poziomu 4 630 ton.
(Maja Święcka)
tagi: Makarony Polskie ,
W II kwartale 2025 roku ruch wzrósł rdr. w supermarketach o...
Eurocash ogłasza zmiany w zarządzie. Z dniem 1 września...
Z początkiem sierpnia stanowisko Prezesa Grupy Żywiec obejmie...
Bitcoin może kosztować nawet 200 tys. dolarów...
Potrzebne zachęty do dłuższej aktywności zawodowej...
Między świadomością, a wdrażaniem ESG w sektorze wciąż...
W pierwszych sześciu miesiącach br. do Rzecznika Finansowego...
Na wysokich cłach stracą obie strony...