W ujęciu ilościowym sprzedaż dań gotowych, dżemów, sosów i konserw wzrosła o 159% i wyniosła 884 ton w stosunku do 341 ton w lipcu ubiegłego roku. Z kolei sprzedaż makaronu wzrosła o 8% z poziomu 3.474 ton w 2009 r., do 3.746 ton w 2010 r. W tym czasie Spółka sprzedała produkty tej kategorii za 8.136 mln zł. W analogicznym okresie ubiegłego roku sprzedaż makaronu sięgała 7 008 mln zł.
Łączna sprzedaż Grupy Makarony Polskie w lipcu 2010 r. wzrosła o 25% w ujęciu wartościowym do poziomu 11.616 mln zł, zaś sprzedaż w ujęciu ilościowym o 21% do poziomu 4 630 ton.
(Maja Święcka)
tagi: Makarony Polskie ,
W kwietniu ceny w sklepach wzrosły rdr. średnio o 5,6%, czyli...
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...