„System PQS stawia na ścisłą współpracę hodowców, producentów trzody chlewnej i przetwórców. Współpraca tych podmiotów sprzyja zwiększeniu ich siły ekonomicznej, a dostosowanie profilu produkcji do potrzeb konsumentów jest korzystne ekonomicznie zarówno dla hodowców, jak i przetwórców" - mówi Witold Choiński, Prezes Związku Polskie Mięso.
Grupa producentów żywca i przetwórców, która już uzyskała certyfikaty zgodności, wprowadza nowy sposób komunikowania, dzięki lepszej organizacji rynku, dostarczaniu produktów powtarzalnych, w pełni identyfikowalnych, z potwierdzoną w procesie certyfikacji wysoką jakością i źródłem pochodzenia mięsa kulinarnego.
(Monika Dawiec)
tagi: PQS ,
Tchibo ogłosiło nową, globalną strategię klimatyczną...
Działalność Nestlé w Polsce wsparła utrzymanie 45,2 tys...
W pierwszym półroczu 2025 roku sieci handlowe w Polsce...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...
Bitcoin może kosztować nawet 200 tys. dolarów...
Potrzebne zachęty do dłuższej aktywności zawodowej...