Nowości

Przepraszamy, że mamy idealny przepis na święta, czyli co warto włożyć do koszyka wielkanocnego?

Poniedziałek, 03 kwietnia 2023
Święta nie muszą już kojarzyć się z nerwowymi zakupami na ostatnią chwilę i masą niepotrzebnych produktów w koszyku! Poznajcie wskazówki, które pozwolą Wam rozsądnie wybrać składniki do wielkanocnego menu. Dzięki nim nie ulegniecie świątecznej gorączce zakupowej, a na Waszym stole zagoszczą tylko naturalne produkty z polskich upraw o dobrej, sprawdzonej etykiecie.
Wielki Post zbliża się ku końcowi, a przed nami jedno z większych wyzwań w ciągu roku, czyli zakupy świąteczne. Jedni z nas tworzą listy zakupowe, inni zaś dają się ponieść świątecznej gorączce i wrzucają do swojego koszyka losowe produkty z wielkanocnymi etykietami. Wśród natłoku zadań, jakie czekają na nas przed Wielkanocą, wielu z nas zapomina o najważniejszym – zdrowym, naturalnym składzie produktów, które zaserwujemy swoim najbliższym w tym wyjątkowym okresie.

Wielkanocny niezbędnik

W zależności od regionu świąteczne potrawy różnią się między sobą, choć asortyment podstawowych produktów spożywczych, niezbędnych do przygotowania wielkanocnej uczty jest wszędzie taki sam. W naszych koszykach niezmiennie goszczą jaja, pieczywo, sól, chrzan oraz wyroby mięsne. O ile w przypadku wypieków oraz jaj wybór zdrowych produktów jest stosunkowo prosty, to wśród typowych, wielkanocnych wyrobów mięsnych należy zachować szczególną uwagę, aby wybrać świeży produkt z polskiej hodowli, bez sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku.

- "W Dolinie Dobra wiemy, jak wiele znaczy czysty, prosty skład. Wszystkie nasze produkty wytwarzamy sami, z polskiego mięsa, zgodnie z filozofią „od pola do stołu”. Serwujemy naszym klientom to, co sami podajemy swoim najbliższym. Do naszych produktów nie dodajemy sztucznych barwników, konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Wyjątkowy smak wyrobów Doliny Dobra zawdzięczamy odpowiednim proporcjom naturalnych, aromatycznych składników. W odpowiedzi na brak wysokiej jakości wielkanocnych wyrobów mięsnych na rynku, wprowadziliśmy do asortymentu Kiełbaski 100% mięsa Doliny Dobra, które z czystym sumieniem możemy podawać nawet dzieciom. Najwyższej jakości, polskie mięso wieprzowe oraz naturalne przyprawy i aromaty warzywno-owocowe są gwarancją smacznego posiłku i dobrego samopoczucia. – tłumaczy Artur Węgłowski, Dyrektor ds. Strategii i Rozwoju Sprzedaży Goodvalley, producenta marki Dolina Dobra.

Lepiej mniej, a zdrowiej

Podczas wyboru mięsa, zarówno do menu świątecznego, jak i przy codziennych zakupach należy zwrócić szczególną uwagę na składy produktów. Warto sprawdzić, czy na etykietach wyrobów mięsnych widnieją takie składniki, jak azotyn sodu (E250), glutaminian sodu (MSG lub E621) czy alergenny barwnik zwany koszenilą (E120). Nadmierne spożycie mięsa z chemicznymi dodatkami może pogorszyć nasze samopoczucie i wpłynąć na nasze zdrowie. Zarówno w okresie wielkanocnym, jak i na co dzień warto decydować się na produkty niskoprzetworzone, oparte na naturalnych składnikach i recepturach – najlepiej w 100% z polskiego mięsa, jak np. produkty Doliny Dobra. Wśród szerokiej oferty wielkanocnej producenta znajdują się takie produkty, jak Kiełbaski 100% mięsa Doliny Dobra. Polskie mięso najwyżej jakości wykorzystywane do produkcji wyrobów oraz regularne testy konsumenckie sprawiają, że produkty Doliny Dobra wyróżniają się na rynku nie tylko ze względu na naturalny skład, ale i walory smakowe. Każdy z etapów produkcji odbywa się w Polsce, dzięki czemu produkty są świeże i nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów.



Źródło: Dolina Dobra


tagi: Dolina Dobra , Wielkanoc , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,