Różnorodna i dobrze zbilansowana dieta to podstawa poprawnego funkcjonowania każdego organizmu. W okresie wiosenno-letnim wyraźnie wzrasta konsumpcja napojów fermentowanych, które są lekką, pełnowartościową i orzeźwiającą przekąską, a przez cały rok chętnie wybieraną spośród produktów on-the-go. Pamiętajmy, że to co jemy ma istotny wpływ na nasze samopoczucie. Dlatego warto wiedzieć po co sięgać, aby cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją. Mowa tu o Maślance Mrągowskiej, kefirze Mlekpolu oraz jogurtach naturalnych (Milko, Augustowski) – oprócz tego, że dzięki żywym kulturom bakterii mają dobroczynne działanie na nasz układ odpornościowy i pracę jelit to można je w wieloraki sposób zastosować przy codziennym przygotowywaniu posiłków. Dbajmy o to, żeby jeść nie tylko zdrowo, ale również smacznie!
Małgorzata Cebelińska
Dyrektor Handlu
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie
tagi: Lekko , zdrowo , Małgorzata , Cebelińska , SM , Mlekpol , Grajewie ,
Zysk netto Grupy Eurocash w 2023 r. wyniósł 145 mln zł i...
Carrefour uruchomił zaawansowany system CRM, pozwalający na...
Atakujący próbują wykraść cenne dane, takie jak...
66,6% dorosłych Polaków odczuwa przynajmniej jeden z...
Ministerstwo Sprawiedliwości planuje utworzenie e-Sądu...
W adaptacji wspierają rolników nowe technologie ...
Jak podaje ZUS, w ub.r. łączna liczba dni absencji chorobowej...
DHL i New York University Stern School of Business...