Obecnie szczególną rolę odgrywają głównie mleczne wyroby fermentowane, ponieważ wspomagają kształtowanie odporności organizmu. Szczególnie polecamy tu fermentowany napój serwatkowy DarPRO, będący naturalnym źródłem witaminy B2 i biotyny, oparty na innowacyjnej technologii. Należy pić go codziennie w celu utrzymania prawidłowej mikrobioty jelit i wytworzenia w świetle jelita tzw. naturalnej oporności na kolonizację florą patogenną, ponieważ zawiera on unikalny szczep Lactobacillus plantarum PL4, który został w dokładny sposób przebadany i opatentowany w Polsce. Doskonałą receptą na zwiększenie odporności jest też aktywność fizyczna, wpierana zbilansowaną dietą bogatą w białko. W tym zakresie MLEKOVITA również przygotowała szeroką ofertę wyrobów o wysokiej zawartości białka, czyli linię Super Body Active. Dbamy również o osoby ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi, np. nietolerujące laktozy – to dla nich regularnie poszerzamy linię w charakterystycznej fioletowej szacie graficznej. Nawet najbardziej wymagający czy poszukujący szczególnych grup produktów w ofercie MLEKOVITY znajdą składniki do przygotowania wielu lekkich i zdrowych dań.
Dariusz Sapiński
Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA
tagi: Lekko , zdrowo , Dariusz , Sapiński , MLEKOVITA ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...