Obecnie szczególną rolę odgrywają głównie mleczne wyroby fermentowane, ponieważ wspomagają kształtowanie odporności organizmu. Szczególnie polecamy tu fermentowany napój serwatkowy DarPRO, będący naturalnym źródłem witaminy B2 i biotyny, oparty na innowacyjnej technologii. Należy pić go codziennie w celu utrzymania prawidłowej mikrobioty jelit i wytworzenia w świetle jelita tzw. naturalnej oporności na kolonizację florą patogenną, ponieważ zawiera on unikalny szczep Lactobacillus plantarum PL4, który został w dokładny sposób przebadany i opatentowany w Polsce. Doskonałą receptą na zwiększenie odporności jest też aktywność fizyczna, wpierana zbilansowaną dietą bogatą w białko. W tym zakresie MLEKOVITA również przygotowała szeroką ofertę wyrobów o wysokiej zawartości białka, czyli linię Super Body Active. Dbamy również o osoby ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi, np. nietolerujące laktozy – to dla nich regularnie poszerzamy linię w charakterystycznej fioletowej szacie graficznej. Nawet najbardziej wymagający czy poszukujący szczególnych grup produktów w ofercie MLEKOVITY znajdą składniki do przygotowania wielu lekkich i zdrowych dań.
Dariusz Sapiński
Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA
tagi: Lekko , zdrowo , Dariusz , Sapiński , MLEKOVITA ,
Zysk netto Grupy Eurocash w 2023 r. wyniósł 145 mln zł i...
Carrefour uruchomił zaawansowany system CRM, pozwalający na...
Atakujący próbują wykraść cenne dane, takie jak...
66,6% dorosłych Polaków odczuwa przynajmniej jeden z...
Ministerstwo Sprawiedliwości planuje utworzenie e-Sądu...
W adaptacji wspierają rolników nowe technologie ...
Jak podaje ZUS, w ub.r. łączna liczba dni absencji chorobowej...
DHL i New York University Stern School of Business...