Warszawska restauracja BORDO znajdująca się w samym centrum Warszawy przy ulicy Chmielnej, znana jest jako miejsce idealne na spotkanie z przyjaciółmi, czy smaczny lunch. Słynie z wyśmienitej kuchni włoskiej. Można w niej nacieszyć się niezapomnianym smakiem Tagietellii z szynką parmeńską i rukolą czy Penne z suszonymi pomidorami bądź szpinakiem.
Warszawiacy cenią sobie subtelne i wyrafinowane smaki potraw serwowanych w Bordo. Sekret menu, to produkty najwyższej jakości - hiszpańskie oliwy i oliwki marki La Pedriza od firmy Platan. Od lat oliwy tradycyjne oraz smakowe, oliwki zielone i czarne bez pestek czy z pastą paprykową a także przysmak kuchni śródziemnomorskiej - kapary są podstawą menu restauracji. Dzięki firmie Platan w kuchni Bordo nie zabraknie też nigdy octów balsamicznych i smakowych nadających sałatkom niezapomnianego aromatu i smaku.
„Bardzo cenimy sobie produkty firmy Platan i współpracujemy z tym dostawcą od dawna. Dzięki nim potrawy w naszym lokalu mają zawsze autentyczny smak, a dzięki hiszpańskim oliwom z oliwek najwyższej jakości potrawy są nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Nasi klienci otrzymują wyśmienite dania i nie dziwi nas, że chętnie wracają na Chmielną" - mówi właściciel restauracji, Kamil Bellini Dymek.
Firma Platan powstała w roku 1988. Od roku 1991 funkcjonuje jako: „Platan sp. z o.o". Początkowo zajmowała się importem art. pochodzenia śródziemnomorskiego na zaopatrzenie gastronomii. Od 1995 jest wyłącznym dystrybutorem oliwek i oliwy hiszpańskich, Marek: LA PEDRIZA i SANSUR. Posiada w swojej ofercie szeroki asortyment produktów w opakowaniach detalicznych i gastronomicznych.
(Maja Święcka)
tagi: Platan ,
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...