W odpowiedzi na zapotrzebowanie konsumentów oraz handlowców poszukujących produktów, które urozmaicą ofertę sklepów, organizatorzy targów Polagra-Food przygotowali przestrzeń specjalną - "Smaki Regionów". To wyjątkowa okazja do spotkania małych, lokalnych producentów żywności, spróbowania specjałów tradycyjnej kuchni, a także nawiązania współpracy handlowej.
W przestrzeni "Smaki Regionów" zostaną zaprezentowane: wina, nalewki, chleby wypiekane dawnymi sposobami i znakomite ciasta, wędliny robione według starych receptur, sery oraz przetwory warzywne i owocowe i wiele innych smakołyków niemal z każdego zakątka Polski. Gospodarzami ekspozycji będą poszczególne województwa.
Na stoiskach wystawców będzie można spróbować i zakupić żywność o charakterze regionalnym, tradycyjnym i ekologicznym, produkty certyfikowane przez Komisję Europejską oraz certyfikowane w systemie "Jakość Tradycja". Zaprezentowana zostanie także sztuka ludowa, tradycyjne rzemiosło, rękodzieło oraz oferta gospodarstw agroturystycznych. Na terenie pawilonu "Smaki Regionów" odbędzie się również uroczysty finał konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
(maj)
Sieć utrzymała silny trend wzrostu sprzedaży w pierwszym...
Mondelēz International zainwestował w estońską firmę...
„Od początku roku znacząco wzrosła zmienność i...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...