Na Ukrainie spożywa się mniej mięs czerwonych. Zanotowano spadek produkcji wołowiny - o 41,6 proc. do 21,3 tys. ton oraz wieprzowiny - o 41,4 proc. do 29,2 tys. Ton - podaje Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych. Produkcja kiełbas spadła o 18 procent w porównaniu z analogicznym okresem zeszłego roku.
(MN)
tagi: ukraina , drób , wieprzowina ,
49,1% Polaków przyznaje, że ich obecna sytuacja finansowa...
Sieć utrzymała silny trend wzrostu sprzedaży w pierwszym...
Mondelēz International zainwestował w estońską firmę...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...