Na Ukrainie spożywa się mniej mięs czerwonych. Zanotowano spadek produkcji wołowiny - o 41,6 proc. do 21,3 tys. ton oraz wieprzowiny - o 41,4 proc. do 29,2 tys. Ton - podaje Zespół Monitoringu Zagranicznych Rynków Rolnych. Produkcja kiełbas spadła o 18 procent w porównaniu z analogicznym okresem zeszłego roku.
(MN)
tagi: ukraina , drób , wieprzowina ,
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...