Jak podają analitycy IERiGŻ, w 2009 roku zasiano buraki cukrowe na powierzchni zbliżonej do ubiegłorocznej, tj. ok. 180 tys. ha. Jeżeli plony buraków będą podobne jak średnio w trzech ostatnich sezonach lub tak wysokie jak w roku 2007, to produkcja cukru wyniesie odpowiednio 1300 tys. t lub 1400 tys. t. Będzie to ilość mniejsza od popytu krajowego w 2008 r. o ok. 230-330 tys. ton.
(maj)
tagi: cukier ,
Bolt ogłasza powołanie Łukasza Turczyńskiego na stanowisko...
W kwietniu br. codzienne zakupy w sklepach zdrożały średnio...
49,1% Polaków przyznaje, że ich obecna sytuacja finansowa...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...