W najbliższych 20 latach zapotrzebowanie na mięso powinno wzrosnąć o 50 proc., z czego 70 proc. stanowić będzie mięso drobiowe. Unia Europejska będzie ważnym jego importerem - według prognoz za 10 lat będzie importowała rocznie 91 tys. ton bojlerów. Przewidywania na ten rok - to 36 tys. ton.
Najbardziej ma wzrosnąć popyt na mięso drobiowe w Chinach, w których obecnie dominuje spożycie mięsa wieprzowego.
(maj)
tagi: drób ,
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Eksperci podkreślają, że lojalność wobec tych formatów...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...