Nowości

SERTOP – omlet z mąką jaglaną, serem i pomidorami

Czwartek, 11 lutego 2016
Składniki dla 2 osób:
•    4 jajka
•    100g serka topionego Edam z serii „Jak Dawniej” SERTOP
•    2 łyżki maki jaglanej
•    2 łyżki wody
•    sól i pieprz do smaku
•    szczypta proszku do pieczenia
•    masło klarowane lub olej do smażenia

Do dekoracji: pomidorki koktajlowe oraz natka pietruszki

Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i delikatnie mieszamy. Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, smażymy na średnim ogniu, wyłącznie z jednej strony do momentu, aż omlet nabierze od spodu złotego koloru. W trakcie smażenie kładziemy na wierzch omletu pokrojony serek topiony. Gotowy omlet dekorujemy obficie połówkami pomidorków koktajlowych i natką pietruszki oraz posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Z drugą porcją ciasta wykonujemy tą samą czynność. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl



tagi: Sertop , omlet , przepisy kulinarne , ser , pomidory ,