Nowości

Ananas w kawałkach 100% owocu – liofilizowany

Czwartek, 19 stycznia 2023
Naturalnie słodki smak ananasa sprawia, że owoc ten jest cenionym składnikiem deserów, wypieków i napojów. Bardzo dobrze komponuje się także z jogurtem, stanowiąc bazę pysznej przekąski lub pożywnego śniadania. Liofilizacja to proces polegający na usunięciu wody z zamrożonych wcześniej produktów – dzięki temu owoce są chrupkie oraz mają intensywny smak i naturalny aromat. Zachowują też więcej cennych wartości odżywczych niż w procesie tradycyjnego suszenia. Do wyprodukowania 100 g ananasa liofilizowanego zużyto 0,7 kg ananasa świeżego. Opakowanie o gramaturze 15 g.

tagi: rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,