Podkreśl smak świątecznych potraw produktami od VegetaPrzed nami niezwykły świąteczny czas, moment na spotkania z bliskimi i wspólne uczty przy stole. Aby każda chwila była wyjątkowa, ważne jest odpowiednie przygotowanie do wielkich kulinarnych wariacji. Wspólnie z bliskimi możesz przygotować ulubione świąteczne potrawy. Pomocne podczas gotowania mogą być przyprawy od marki Vegeta, które podkreślą smak i aromat Waszych specjałów. Wśród szerokiej oferty produktów znajdują się m.in. Vegeta Natur, Vegeta Przyprawa w płynie, Vegeta Natur Kostki bulionowe oraz przyprawy specjalne takie jak, Vegeta Natur do duszonego mięsa i pieczeni lub Vegeta Natur do ryb i owoców morza oraz ryb. Te wyjątkowe kompozycje stworzone na bazie naturalnych składników, sprawiają, że każde danie smakuje wyjątkowo. Doskonale sprawdzą się do dań mięsnych oraz wegetariańskich.
Przygotuj wyjątkowe świąteczne potrawy Jeśli brakuje Ci inspiracji na świąteczne dania, mamy na to sposób! Poniżej prezentujemy przepis na wyjątkową potrawę, którą możesz zaserwować swoim bliskim na uroczysty obiad lub kolację. Przygotowując ten specjał, wykorzystaj przyprawy od Vegeta – z pewnością zachwycisz swoich domowników!
Pieczony morszczuk w folii z puree z groszku
Składniki
• 4 filety z białej ryby (morszczuk, okoń morski) - około 600 g
• 6 łyżek oliwy z oliwek
• 1-2 łyżki soku z cytryny
• 1-2 fioletowe cebule
• skórka z cytryny
• 1 łyżka Vegety
Puree z groszku
• 450 g mrożonego groszku
• 1 mała cebula
• 1 kostka bulionu drobiowego Vegeta
• 20 g masła
Sposób przygotowania
- Filety rybne przyprawić Vegetą i polać sokiem z cytryny. Przygotować papier do pieczenia lub folię do pieczenia. Papier lub folię posmarować oliwą, położyć filety, na filetach ułożyć krążki cebuli i cytryny. Polać z wierzchu oliwą z oliwek i zawinąć szczelnie folię. Ułożyć na blaszkę i włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 ° C, piec10 minut.
- Groszek ugotować w 250 ml wrzącej wody, dodać posiekaną cebulę i kostkę rosołową Vegeta. Gotować 10 minut. Odcedzić groszek, dodać masło i trochę wody, w której był gotowany (jeśli to konieczne). Groszek zmiksować przy użyciu blendera. Rybę podawać z puree z groszku.
Więcej informacji na temat produktów Vegeta oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie
www.vegeta.pl oraz na kanale
YouTube Podravka Polska.