Nowości

Inspiracje na świąteczne dania od marki Vegeta!

Środa, 22 grudnia 2021
Magiczna aura za oknem i zimowe dekoracje wokół oznaczają, że długo wyczekiwane święta nadchodzą wielkimi krokami. Aby dobrze się do nich przygotować, już teraz zaplanuj, co znajdzie się na Twoim wigilijnym stole. Z pewnością dominować będą tradycyjne potrawy oraz ulubione wypieki. Jeśli w tym roku chcesz zaskoczyć swoich bliskich, zainspiruj się przepisami od marki Vegeta. Sprawdź, jakie produkty Vegeta podkreślą smak Twoich świątecznych potraw!
Podkreśl smak świątecznych potraw produktami od Vegeta

Przed nami niezwykły świąteczny czas, moment na spotkania z bliskimi i wspólne uczty przy stole. Aby każda chwila była wyjątkowa, ważne jest odpowiednie przygotowanie do wielkich kulinarnych wariacji. Wspólnie z bliskimi możesz przygotować ulubione świąteczne potrawy. Pomocne podczas gotowania mogą być przyprawy od marki Vegeta, które podkreślą smak i aromat Waszych specjałów. Wśród szerokiej oferty produktów znajdują się m.in. Vegeta Natur, Vegeta Przyprawa w płynie, Vegeta Natur Kostki bulionowe oraz przyprawy specjalne takie jak, Vegeta Natur do duszonego mięsa i pieczeni lub Vegeta Natur do ryb i owoców morza oraz ryb. Te wyjątkowe kompozycje stworzone na bazie naturalnych składników, sprawiają, że każde danie smakuje wyjątkowo. Doskonale sprawdzą się do dań mięsnych oraz wegetariańskich.
1_1.JPG

Przygotuj wyjątkowe świąteczne potrawy
 
Jeśli brakuje Ci inspiracji na świąteczne dania, mamy na to sposób! Poniżej prezentujemy przepis na wyjątkową potrawę, którą możesz zaserwować swoim bliskim na uroczysty obiad lub kolację. Przygotowując ten specjał, wykorzystaj przyprawy od Vegeta – z pewnością zachwycisz swoich domowników!

Pieczony morszczuk w folii z puree z groszku

Składniki

•    4 filety z białej ryby (morszczuk, okoń morski) - około 600 g
•    6 łyżek oliwy z oliwek
•    1-2 łyżki soku z cytryny
•    1-2 fioletowe cebule
•    skórka z cytryny
•    1 łyżka Vegety

Puree z groszku

•    450 g mrożonego groszku
•    1 mała cebula
•    1 kostka bulionu drobiowego Vegeta
•    20 g masła

Sposób przygotowania
  1. Filety rybne przyprawić Vegetą i polać sokiem z cytryny. Przygotować papier do pieczenia lub folię do pieczenia. Papier lub folię posmarować oliwą, położyć filety, na filetach ułożyć krążki cebuli i cytryny. Polać z wierzchu oliwą z oliwek i zawinąć szczelnie folię. Ułożyć na blaszkę i włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 ° C, piec10 minut.
  2. Groszek ugotować w 250 ml wrzącej wody, dodać posiekaną cebulę i kostkę rosołową Vegeta. Gotować 10 minut. Odcedzić groszek, dodać masło i trochę wody, w której był gotowany (jeśli to konieczne). Groszek zmiksować przy użyciu blendera. Rybę podawać z puree z groszku.
Więcej informacji na temat produktów Vegeta oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie www.vegeta.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.




tagi: Vegeta , święta , przyprawy , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG ,