Nowości

Przepisy Sertop – pita wegetariańska

Piątek, 19 listopada 2021
Składniki:
•    2 pity pszenne
•    Ser topiony plastry 130 g Złoty Ementaler
•    2 duże czerwone cebule
•    2 łyżki oliwy
•    2 łyżki octu balsamicznego
•    2 łyżki miodu
•    4 - 6 sztuk suszonych pomidorów w oleju
•    garść sałaty roszponki
•    sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy przez ok. 5-7 minut. Dodajemy miód i ocet balsamiczny. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odparowujemy ocet na małym ogniu przez ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie kroimy na paski suszone pomidory. Na patelni grillowej podgrzewamy pitę, aż się lekko zarumieni, następnie rozcinamy ją w połowie, tak aby powstała kieszonka. Wkładamy do niej paski z pomidorów suszonych, karmelizowaną cebulę i zrolowane plasterki sera topionego Złoty Ementaler. Ponownie kładziemy pitę z zawartością na patelni i podgrzewamy ją z obu stron po 2-3 minuty, aż do rozpuszczenia sera. Na koniec dodajemy listki roszponki.

Więcej przepisów na www.sertop.com.pl i www.serkiwkuchni.pl



tagi: przepisy , Sertop , pita wegetariańska , rynek spożywczy , FMCG , sprzedaż , handel , konsument ,