W ostatnich latach zaobserwować można dynamiczne zmiany w trendach konsumenckich. Część z nich uległa dodatkowemu przyspieszeniu i wzmocnieniu w pandemicznej rzeczywistości. – Konsumenci są przede wszystkim coraz bardziej świadomi i wymagający – mówi Mariola Małkowska, Product Manager w Bonduelle Polska. – Dotyczy to wielu obszarów – oczywiście w ogromnej mierze wiąże się z jakością produktów, ich czystym składem i tym, jaką stanowią one wartość w zbilansowanej diecie. Ale spojrzenie konsumentów na działania producentów jest dziś dużo szersze. Liczy się także zrównoważony sposób produkcji i odpowiedzialność społeczna. W Bonduelle tworzymy produkty z myślą o zdrowiu ludzi i dobrostanie planety, podejmując i realizując w tym zakresie wiele konkretnych zobowiązań.
Innowacyjna technologia – bez pozostałości pestycydów
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom świadomych konsumentów, Bonduelle, jako jedyna firma w Polsce, oferuje produkty „Bez pozostałości pestycydów”. Warzywa mogą zawierać pozostałości pestycydów, czyli środków ochrony roślin, które spożywane w nadmiarze szkodzą. Znak „Bez pozostałości pestycydów” potwierdza, że każda partia tych warzyw Bonduelle jest przebadana w akredytowanych laboratoriach zewnętrznych, gdzie weryfikowany jest brak pozostałości ponad 500 cząsteczek różnych pestycydów, w granicach oznaczalności (<0,01 ppm). Co ważne, Bonduelle stosuje tu bardziej rygorystyczne normy niż te wymagane przez prawo.
W asortymencie Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” jest dostępny mrożony Groszek Zielony „Już przygotowane na parze” oraz warzywa w puszkach: Kukurydza Złocista i Groszek Tradycyjny.
- NOWOŚĆ – Fasolka szparagowa Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością oraz bogactwem wartości odżywczych. W procesie mrożenia wykorzystywana jest fasolka młoda i bezwłóknista – nie ma przerośniętych ziaren, a jej skórka jest cienka. Dostępne warianty to Fasolka SzparagowaZielona Cała, Fasolka Szparagowa Zielona Cięta oraz Fasolka Żółta.
- Groszek Zielony Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – idealnie jędrny groszek mrożony, w intensywnym zielonym kolorze. Już przygotowany na parze, dzięki czemu czas przygotowania jest skrócony do kilku 3 minut.
- Kukurydza Złocista Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” - naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze.
- Groszek Tradycyjny Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – prosto z Kujaw, na nasze talerze. Ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i znakomity smak.
Tak smakuje dobro - wiedza i inspiracja
Z myślą o upowszechnieniu wiedzy na temat znaczenia zrównoważonej produkcji żywności, Bonduelle rozpoczyna kampanię edukacyjną. Jej tematem są działania, które podejmuje firma na rzecz ochrony planety, czyli: zrównoważone i zróżnicowane rolnictwo, ochrona bioróżnorodności i gleb, oszczędna gospodarka wodna, a także promowanie recyklingu opakowań metalowych. Pod hasłem „Tak smakuje dobro” Bonduelle promuje produkty „Bez pozostałości pestycydów”. Kampania obejmuje aktywności w zasięgowych mediach (stacje telewizyjne, digital).
- Fasolka szparagowa Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – ok. 5,4 zł/op. 400 g
- Groszek Zielony Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – ok. 5,7 zł/op. 400 g
- Kukurydza Złocista Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – ok. 4,2 zł/op. 340 g
- Groszek Tradycyjny Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – ok. 3,8 zł/ op. 400 g