Nowości

  • Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy,... Czytaj więcej »

  • Spełniając oczekiwania miłośników tradycyjnych przepisów oraz metod kulinarnych, OSM Piątnica wprowadziła na rynek nowość – Śmietankę 42%. Produkt to pierwsza w Polsce śmietanka o tak wysokiej zawartości tłuszczu, zawierająca wyłącznie śmietankę pasteryzowaną. Idealna do wyrobu domowego masła, świetnie sprawdzi się również do ubijania, wypieków, ciast i deserów. Czytaj więcej »

  • W marcu marka Okocim wprowadza na rynek nowy smak Okocim Radler Limonka z owocami leśnymi. Nowy radler to mix piwa (45%) i lemoniady o smaku limonki i owoców leśnych (55%). Czytaj więcej »

  • Smaczne dania ulubionej marki VIFON w nowoczesnych opakowaniach w typu take-away. Czytaj więcej »

  • Majówkowe spotkania z przyjaciółmi na łonie natury bez grillowania są jak Boże Narodzenie bez wieczerzy wigilijnej. Wyczekiwanej kolacji zazwyczaj towarzyszą bardzo staranne przygotowania, jednak w przypadku grilla nie musi tak być, nawet jeśli jesteśmy na diecie eliminacyjnej. Wystarczy sięgnąć po naturalne produkty marki Nove. Czytaj więcej »

  • Firma Bielmar wprowadza limitowaną wersję margaryn marki Palma – do ciast ucieranych. Produkt jest wprowadzony do sprzedaży przed okresem Świąt Wielkanocnych, kiedy to ciasta ucierane są najczęściej obecne w naszych domach. Czytaj więcej »

  • Wiosenne przepisy Sertop

    Wtorek, 21 marca 2017

    Tyski producent serków topionych stworzył nową serię lekkich, wiosennych przepisów kulinarnych z dodatkiem warzyw, które z pewnością urozmaicą każde domowe menu. Czytaj więcej »

  • Na wielkanocnym stole, obok tradycyjnych potraw jajecznych oraz mięsnych, nie może zabraknąć słodkich przysmaków. Wśród produktów marki BackMit znajdziemy Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Migdały oraz Mak mielony, które pomogą przygotować ciasta i desery wprost urzekające smakiem. Czytaj więcej »

  • Wódka Lipowa z ula 40% + Księżyc, to wódka wyprodukowana na bazie polskich spirytusów i uzdatnionej wody. Z wyczuwalnym posmakiem i zapachem miodu, koniaku, wanilii i kwiatów lipy. Zamknięta w gustownej butelce na drewnianym stojaku w kształcie księżyca. Czytaj więcej »

  • Veroni Isotonic to napój izotoniczny, który wyróżnia designerska i funkcjonalna butelka oraz brak substancji konserwujących. Czytaj więcej »

  • Chamberlains

    Wtorek, 21 marca 2017

    Limitowana seria tej wspaniałej w smaku whisky Chamberlains, która została wyprodukowana z destylatu sprowadzonego ze Szkocji, a która leżakowała i dojrzewała ponad dwadzieścia lat w pojedynczej beczce w piwnicach Szczecińskiej Fabryki Wódek Starka uzyskała najwyższe noty i oceny w testach organoleptycznych. Czytaj więcej »

  • Lody firmy "Anita" w nowym wydaniu

    Poniedziałek, 20 marca 2017

    Firma "Anita" odświeża jeden ze swoich flagowych produktów. Od wiosny lody Dr Sook sprzedawane będą w nowych opakowaniach i z ulepszoną recepturą. W sklepach pojawi się także nowy smak Dr Sook'a. Czytaj więcej »

  • Czekamy na nią cały rok, aby choć na chwilę oderwać się od codziennych obowiązków i rutyny. Słońce, trawa, kocyk i błogi relaks – czyli kwintesencja majówki. Na pikniku nie może jednak zabraknąć koszyka pyszności, wśród których świetnie odnajdą się produkty z linii W naszym domu marki Nove. Czytaj więcej »

  • Ryż jaśminowy marki Britta z brzoskwiniami

    Poniedziałek, 20 marca 2017
  • Wielkanoc pełna smaku z WINIARY

    Piątek, 17 marca 2017

    Kto z nas nie czeka na ten czas przez cały rok? Unoszący się po całym domu aromat białego barszczu, wyjątkowy zapach pieczonych bab, wspólne malowanie pisanek i dekorowanie koszyczka, a co najważniejsze cała rodzina przy jednym stole… Wielkanoc to z pewnością jeden z najpiękniejszych momentów w roku! Te rodzinne święta, pełne zwiastunów budzącej się do życia wiosny to dla... Czytaj więcej »

  • Unilever Polska rozszerza portfolio produktów dostępnych na polskim rynku o znaną na całym świecie markę Ben & Jerry’s z segmentu lodów superpremium. Lody Ben & Jerry’s dostępne będą w Polsce w sześciu wariantach smakowych i dwóch gramaturach. Oficjalny launch produktów nastąpi jeszcze w marcu. Czytaj więcej »

  • Zbliżają się przygotowania do Świąt Wielkanocnych. To idealna okazja, by wyeksponować na półce produkty, które zawitają na każdym świątecznym stole. Jednym z nich są Powidła ze śliwek węgierek z okolic Nałęczowa marki Herbapol. Produkty dżemowe Herbapol wspierane są właśnie kampanią reklamową, emitowaną w najbardziej popularnych stacjach telewizyjnych takich jak... Czytaj więcej »

  • Danio w nowych opakowaniach

    Czwartek, 16 marca 2017

    Danio zmienia się! Jednym z ważniejszych elementów zmiany są nowe, atrakcyjne opakowania, ale także nowe smaki. Wszystkim działaniom towarzyszy hasło przewodnie – „Danio pozytywnie nastraja”. Czytaj więcej »

  • Marka Solidarność z okazji Dnia Matki oferuje wyśmienite czekoladki i praliny. Bombonierki z dedykowanymi naklejkami pomogą okazać najcieplejsze uczucia. Czytaj więcej »

  • Luksusowy w każdym calu

    Wtorek, 14 marca 2017

    Produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” Chrzan Luksusowy właśnie przeszedł restylizację etykiety. To kolejny produkt w portfolio firmy, który otrzymał nową szatę graficzną, podkreślającą wysoką jakość produktu. Czytaj więcej »

  • Ciężko wyobrazić sobie wielkanocny stół bez całej gamy słodkości. Puszyste serniki, delikatne babki czy kruche mazurki najlepiej spożywać w towarzystwie herbaty. Z okazji Święta Wielkiej Nocy marka Czas na Herbatę stworzyła aromatyczne propozycje, które idealnie komponują się ze świątecznymi specjałami. Czytaj więcej »

  • W zeszłym roku firma "Anita" zdecydowała się wprowadzić na polski rynek pierwsze lody bez laktozy. Produkt okazał się takim sukcesem, że w nadchodzącym sezonie zyska nowy smak. Czytaj więcej »

  • Nowa linia makaronów MINI od Lubelli to aż pięć unikalnych propozycji. W zależności od tego, czy chcemy przygotować makaron w wersji na słodko, chcemy wzbogacić swoje posiłki o różnorodne warzywa, czy po prostu mamy ochotę na klasykę w nieco innym, niestandardowym, MINI wydaniu – każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie! Czytaj więcej »

  • Rodzina legendarnej Żubrówki rośnie w siłę. Żubrówka Biała, lider polskiego rynku wódki*, wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, rozwijając trend wódek z nutami smakowymi. W portfolio marki już w marcu pojawią się dwa nowe warianty z orzeźwiającymi akcentami – Żubrówka Biała z nutą mięty oraz Żubrówka Biała z nutą jałowca. Czytaj więcej »

  • Świeże owoce i warzywa odgrywają istotną rolę w zapewnieniu maluszkom odpowiedniej podaży ważnej dla odporności witaminy C. W okresie, gdy dostęp do nich jest utrudniony, warto sięgać po stworzone z myślą o najmłodszych soki, w których zamknięte zostały pyszne owoce i warzywa. Czytaj więcej »

  • Po dobrze przyjętym jabłkowym wariancie, Dziki Sad odkrywa kolejny skarb z polskich drzew. W jego nowej odsłonie piwo miksuje się z tak lubianym w Polsce smakiem śliwki. Czytaj więcej »

  • Piękne podłogi, oryginalne materiały i odważne dodatki tworzą niepowtarzalny klimat każdego wnętrza. Wie o tym ten, kto choć raz podjął trud urządzenia własnego domu. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach i troskliwie zadbany dom napawa gospodarzy dumą, ale także motywuje do dalszych starań. Na co dzień wkładamy mnóstwo wysiłku i środków, aby jego wykończenie... Czytaj więcej »

  • Naukowcy odkryli, że spożywany w diecie cukier przyczynia się nie tylko do rozrostu tkanki tłuszczowej, ale również prowadzi do osłabienia kolagenowego fundamentu skóry. Dzieje się tak w wyniku procesu glikacji, w którym cukier osłabia włókna kolagenowe. W rezultacie skóra traci gęstość i sprężystość, co sprzyja powstawaniu cellulitu na brzuchu, udach i pośladkach. Sama... Czytaj więcej »

  • Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie w codzienne menu nowych smaków. Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki. Pomysłów na niebanalne smarowidła jest całe mnóstwo. Inspiracji poszukaj u eksperta programu... Czytaj więcej »