Nowości

  • Sery smażone produktami premium

    Wtorek, 19 marca 2019

    Sery smażone to produkty tyskiego producenta serków topionych mieszczące się w klasie premium. Są one znane większości gospodyń z rejonów Śląska i Wielkopolski, gdzie tradycja ich wytwarzania sięga kilku pokoleń. Te regionalne produkty wykonane są z polskiego mleka, są wolne od GMO, nie zawierają konserwantów i charakteryzują się unikalnym smakiem, który sprawia, że... Czytaj więcej »

  • Marka Bakalland – lider rynku bakalii i batonów zbożowych - wprowadza innowacyjną przekąskę – BA!rdzo Bakaliowe Tabliczki. Nowość Bakalland to nie jest zwykła czekolada z bakaliami. To 5 zupełnie zaskakujących bakaliowych kompozycji smakowych, które wpisują się w obecnie panujące trendy w kategorii FMCG. Nowość łączy bakaliowe korzenie marki z innowacyjną formą podania w... Czytaj więcej »

  • Jak ze snu, czyli lody od E. Wedel

    Wtorek, 19 marca 2019

    Idealna kompozycja kremowego wnętrza, intensywnej w smaku wedlowskiej czekolady i apetycznych dodatków zamknięta w formie mrożonego przysmaku… Nie, to nie sen – E. Wedel wprowadza do swojej oferty kolejne lody! Już od kwietnia konsumenci będą mogli wybierać między mrożonymi nowościami o smaku czekoladowym, waniliowym, karmelowym i truskawkowym. To jednak nie wszystko –... Czytaj więcej »

  • Kremowy ser jako jeden ze składników... deseru? Tak! Dla Damiana Kordasa, laureata popularnego kulinarnego show – nie ma rzeczy niemożliwych. W ramach cyklu #PyszneInspiracje, Damian wspólnie z Hochland przygotował wyjątkowy przepis na oryginalne brownie ze słonym karmelem i serem śmietankowym, tworząc niebanalną przekąskę – idealną na chwilę słodkiego zapomnienia! Czytaj więcej »

  • W ofercie TEEKANNE Polska pojawiły się kolejne nowości. Na sklepowych półkach znaleźć można zieloną herbatę Green Tea Ginger - Mango oraz herbatkę ziołową WST Ginger Curcuma. Innowacyjne produkty to propozycje dla miłośników egzotycznych połączeń smakowych. Czytaj więcej »

  • Colian, zgodnie z tradycją, z okazji Wielkanocy proponuje konsumentom specjalną, świąteczną ofertę. Wśród propozycji znalazły się edycje limitowane słodyczy marek Goplana i Solidarność, w tym unikalne figurki świąteczne oraz praliny w eleganckich puszkach w kształcie pisanki. Ofertę uzupełniają najbardziej lubiane słodycze firmy Colian w standardowej szacie graficznej. Czytaj więcej »

  • Na zbliżający się sezon marka Okocim przygotowała nowy wariant radlera. W marcu na półki sklepowe trafia już Okocim Radler Malina z borówką amerykańską. Nowa propozycja to orzeźwiające połączenie piwa Jasnego Okocimskiego oraz owocowej lemoniady. Czytaj więcej »

  • Łowicz w odpowiedzi na potrzeby nowoczesnego konsumenta wprowadził nową linię dań gotowych w 2 minuty na bazie ryżu i kaszy. Cztery propozycje to połączenia wartościowych kasz lub ryżu z warzywami i odpowiednio dobranymi przyprawami, które tworzą słynne risotto lub nowoczesne kaszotto w pełnowartościowej, smacznej i gotowej do odgrzania formie. Czytaj więcej »

  • Podgrzybek Marynowany Devaldano pozwala cieszyć się smakiem leśnych specjałów o każdej porze roku. Ma wszechstronne zastosowanie i można wykorzystać go w wielu pysznych daniach na każdą okazję. Ten grzybowy smakołyk w delikatnej marynacie powstaje z najwyższej jakości grzybów pochodzących z najczystszych, polskich lasów. Dorodne, zdrowe i urodziwe okazy przetwarzane są z... Czytaj więcej »

  • Ketchupowy zawrót głowy

    Poniedziałek, 11 marca 2019

    Jeśli potrzebujecie w swojej kuchni jednego, uniwersalnego dodatku do potraw, postawcie na ketchup! Podkręci aromat ciepłych dań i zimnych przekąsek. A jeśli spróbujecie Ketchupów Kieleckich od WSP Społem, już nigdy nie zamienicie ich na żadne inne. Bogactwo pomidorowego smaku zrobi swoje. Sprawdźcie, na ile sposobów możecie wykorzystać je w swojej diecie. Czytaj więcej »

  • Gołąbki, bigos, fasola po bretońsku – to klasyki, niezmiennie cieszące się popularnością wśród wielbicieli tradycyjnych smaków. Teraz są dostępne w nowej, warzywnej odsłonie. Sokołów poszerza bezmięsną linię „Z gruntu dobre” o dania gotowe, takie jak: bigos warzywny, soczewica z suszonymi pomidorami, mix po bretońsku, gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym oraz... Czytaj więcej »

  • Wiosenne quiche z cukinią, fetą i szynką

    Poniedziałek, 11 marca 2019

    Quiche to świetny pomysł zarówno na lunch, jak i na obiad czy pyszną kolację dla całej rodziny. W przypadku tej słonej zapiekanki na kruchym cieście nie ma jednego podstawowego przepisu – można ją przygotować z dowolnych składników. Dziś proponujemy smakowite quiche w wiosennym wydaniu: z cukinią, fetą i szynką. Sprawdź, jak prosto je wykonać! Czytaj więcej »

  • Chrzan Krakus to produkt, którego nie może zabraknąć na Wielkanoc. W tym roku marka na nadchodzące Święta proponuje wyjątkową nowość – dostępny w limitowanej edycji Chrzan z cytryną. To oryginalny dodatek do dań, idealny na rodzinny stół. Czytaj więcej »

  • Kozieradka mielona to nowa propozycja, która pojawiła się w szerokiej gamie produktów marki Ol’Vita. Powstaje z częściowo odtłuszczonych ziaren kozieradki, jest 100% naturalna, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Czytaj więcej »

  • Limitowana oferta od E. Wedel na Wielkanoc to połączenie wiosennego motywu oraz subtelnych, pastelowych kolorów zdobiących świąteczne opakowania wedlowskich wyrobów. Do portfolio z okazji Wielkiej Nocy dołączą nowości, których smak oraz wygląd akcentować będzie charakter zbilżających się świąt. Słodycze od E. Wedel w wielkanocnych wariantach to idealny pomysł na upominek... Czytaj więcej »

  • Moda na piwa bezalkoholowe oraz piwne specjalności nie ustaje. Kategoria piw bezalkoholowych w 2018 roku urosła o 80%, a piwne specjalności wciąż rosną szybciej niż rynek. Dlatego marka Żywiec chcąc kształtować trendy w obu tych kategoriach właśnie wprowadziła do sprzedaży zupełnie nowe piwo bezalkoholowe – Żywiec 0.0% Białe. Czytaj więcej »

  • Duetki Familijne Odry mają nową, limitowaną odsłonę. Od marca na sklepowych półkach można będzie znaleźć dwie nowe kreacje pianek z galaretką w czekoladzie – z sokiem cytrynowym i brzoskwiniowym. Czytaj więcej »

  • Lubella kolejny raz przygotowała wyjątkową promocję dedykowaną uniwersum Marvela. W wybranych opakowaniach płatków Lubella znaleźć można jeden z 11 wzorów tatuażu z bohaterami Marvel Avengers. Dodatkowo w sprzedaży pojawiły się aż dwa unikalne, limitowane produkty, a na nich postaci Iron Man oraz Kapitana Ameryka. Czytaj więcej »

  • Somersby kusi smakiem Mango & Lime

    Poniedziałek, 04 marca 2019

    Marka Somersby co roku zaskakuje konsumentów nowymi wariantami smakowymi. Już w marcu na półki sklepowe trafi Somersby o smaku mango z limonką. Czytaj więcej »

  • Wegańskie curry z zielonych warzyw z ryżem białym marki Britta to idealna propozycja smacznego, pożywnego obiadu, który pozwoli urozmaicić dietę i dostarczy cennych składników odżywczych. Czytaj więcej »

  • Dobra herbata rozgrzeje, wzmocni, a przede wszystkim poprawi samopoczucie. Mimo, że wiosna pojawia się za oknami, na ciągle chłodne wieczory Dilmah proponuje Ceylon Spice Chai z linii Exceptional. Herbata jest dostępna teraz również w sklepach. Czytaj więcej »

  • Sokołów Naturrino – to inspirowana naturą linia wędlin, idealna dla wszystkich, którzy poszukują produktów wysokiej jakości o sprawdzonym składzie. Teraz produkty Naturrino, takie jak Schab wędzony, Boczek wędzony oraz Szynka wędzona dostępne są także w nowych opakowaniach – jako plastry. To wygodne rozwiązanie, które ułatwia codzienne komponowanie odpowiednio... Czytaj więcej »

  • Ludwik wnosi nową jakość do polskich kuchni, nie tylko bezwzględnie walczy z tłuszczem, ale również zapewnia ochronę i pielęgnację dłoni - ma neutralne pH. Czytaj więcej »

  • Jeżyki w dużym formacie

    Wtorek, 26 lutego 2019

    Colian wprowadza na rynek edycję limitowaną ciastek Goplana Jeżyki w dużym opakowaniu. Dwa popularne warianty smakowe z oferty marki, Jeżyki Classic i Jeżyki Kokos, będą dostępne w większym formacie (186 g) od lutego br. do wyczerpania zapasów, w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji. Czytaj więcej »

  • Wiosenna nowość od SEKO

    Wtorek, 26 lutego 2019

    SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, wprowadza nowy produkt na rynek. Wiosenna propozycja łączy w sobie świeżość pomidora i szczypiorku z delikatnym smakiem śledzia atlantyckiego w sosie śmietanowym. Czytaj więcej »

  • Serki topione to produkty dające nieograniczone możliwości kulinarne, które jednocześnie wzbogacają smak przygotowanych potraw np. domowych zup. Jak je przygotować? –Wystarczy podsmażyć krótko brokuły na maśle klarowanym, zalać gorącym bulinonym, chwilę pogotować, dodać serek topiony i zblendować, otrzymując tym samym pyszną, aromatyczną i kremową zupę w przysłowiowe... Czytaj więcej »

  • Każda porcja warzyw w naszej diecie jest na wagę złota. A jak warzywa to najlepiej w sałatkach. Dlaczego? Bo łącząc je z różnymi składnikami, komponujmy wartościowy i smaczny posiłek. I co ważne urozmaicony! Kombinacji jest tak dużo, że na nudę na talerzu na pewno nie będziemy narzekać. Do tego dobierzmy sprawdzony majonez i wyjątkowy smak mamy gwarantowany. Czytaj więcej »

  • Odpowiadając na oczekiwania miłośników czekolady z całego świata Nestlé wprowadza na rynek europejski nowy KitKat Green Tea Matcha. Ten wyjątkowy smak przybywa do nas prosto z Japonii i stanowi unikalne połączenie zielonej herbaty z białą czekoladą. Od teraz możemy się nim cieszyć w dowolnym momencie, bez konieczności odbywania dalekiej podróży. Czytaj więcej »

  • Możesz zmielić je w młynku, rozdrobnić w moździerzu lub posypać bezpośrednio na potrawę – niezależnie od tego, w jaki sposób użyjesz przypraw Grubo mielonych marki Appetita, dania z ich dodatkiem nabiorą wyjątkowego smaku i aromatu. Innowacyjne mieszanki wyróżniają się na rynku grubą fakturą przypraw i posiadają w 100% naturalny skład. Czytaj więcej »