Nowości

  • Nespresso przedstawia Ispirazione Italiana – kolekcję kaw pełną wyrazistych smaków, zainspirowaną regionalnymi metodami wypalania kawy we Włoszech oraz tamtejszą historią i kulturą. Dziewięć starannie skomponowanych mieszanek to efekt poszukiwań unikalnych metod produkcji z wybranych włoskich zakątków. Kawy Ispirazione Italiana dostępne są od 21 stycznia w butikach Nespresso.... Czytaj więcej »

  • Almette Mini dla HoReCa

    Wtorek, 21 stycznia 2020

    Almette to marka numer jeden w Polsce, która teraz będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gastronomów i wpisując się w potrzebę rynku, pojedyncze porcje Almette będą stanowiły doskonały element oferty śniadaniowej. Czytaj więcej »

  • Vegeta jest ikoną kategorii przypraw uniwersalnych i liderem wartościowym sprzedaży. Marka Vegeta jest obecna na rynku od 60 lat, towarzysząc konsumentom w ich codziennym gotowaniu. Nowością jaka pojawiła się na rynku jest Vegeta bez dodatku glutaminianu sodu. To nowy wariant, unikalna formuła zapewniająca te same doznania kulinarne, bez dodatku glutaminianu sodu. Czytaj więcej »

  • Burrito z sosem Roleski Trinidad Scorpion

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Sos Trinidad Scorpion to piekielna rewolucja, która została stworzona na bazie najlepszych skład-ników. Nie posiada konserwantów, glutenu oraz GMO, dlatego sprawdzi się jako dodatek do więk-szości posiłków i w diecie każdego prawdziwego fana ekstremalnie ostrej kuchni. Czytaj więcej »

  • Uśmiech na twarzach dziadków, radość ukochanej osoby czy celebrowanie wyjątkowej okazji w gronie najbliższych. Z nową ofertą okazjonalną od E.Wedel uprzyjemnisz każdą chwilę. Poznaj tegoroczne portfolio najbardziej czekoladowej marki w Polsce i obdaruj bliskich słodką przyjemnością. Czytaj więcej »

  • Lekkie dania. Jak je przygotować?

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Karnawał to czas kulinarnych pokus, a także realizacji noworocznych postanowień. Lekka dieta, lekkie dania – nic trudnego i nic smaczniejszego, jeśli do procesu przyrządzania zaprosimy Majonez Kielecki lekki. Obniżona zawartość cukru o 38% i tłuszczu o 31 % zapewni delikatność przygotowywanym potrawom. Czytaj więcej »

  • Marka HARIBO wprowadziła na rynek wyjątkową edycję kultowych żelek Złote Misie w opakowaniach z unikalnymi dedykacjami. Na dostępnych już w sklepach, specjalnych opakowaniach Złotych Misiów znajduje się 8 wyjątkowych dedykacji, które nawiązują do motta marki: „HARIBO smak radości dla dzieci i dorosłych”. Czytaj więcej »

  • Niewielkie kostki niebiańsko lekkiej pianki, oblane oryginalną wedlowską czekoladą. Takie jest Ptasie Mleczko® MINI, czyli kultowy produkt marki E.Wedel dostępny w całkowicie nowym kształcie i w poręcznym opakowaniu. Czytaj więcej »

  • Świętuj Dżem Babci z Łowiczem

    Wtorek, 14 stycznia 2020

    W ciągu roku jest wiele wspaniałych okazji do świętowania z bliskimi. Łowicz zachęca do tego, by wspólnie się nimi cieszyć i celebrować każdy… dżem dobry! Marka rozpoczyna komunikację 2020 od przypomnienia o styczniowym święcie każdej babci. Czytaj więcej »

  • Domowe wypiekanie chleba to ogromna przyjemność i satysfakcja - szczególnie wtedy, kiedy wyciągamy z piekarnika pachnące, rumiane pieczywo. Jednak, aby nasz wypiek był udany, należy wybrać do niego odpowiednią bazę. Mąka Na Chleb z serii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice sprawi, że nasze wypieki będą dorównywać smakiem tym babcinym, które tak bardzo kochamy. Czytaj więcej »

  • Idealnie sprawdzają się jako tradycyjny dodatek do ciast i deserów, świetnie uzupełniają dania obiadowe oraz pożywne śniadania, a do tego są zdrową i pyszną przekąską podczas aktywnego dnia. Bakalie, bo o nich mowa, to bez wątpienia nieoceniony składnik zbilansowanej diety i ważny element polskiej kuchni – zarówno tradycyjnej, jak i współczesnej. W domowej spiżarni warto... Czytaj więcej »

  • Nowy Camembert NaTurek Wyrazisty Smak

    Poniedziałek, 23 grudnia 2019

    NaTurek Wyrazisty Smak to doskonała propozycja dla wielbicieli serów pleśniowych z białą skórką o nieco intensywniejszym smaku i aromacie. NaTurek Wyrazisty Smak to miękki i kremowy Camembert naturalny o umiarkowanie dojrzałym smaku, przygotowany w oparciu o nową, specjalnie opracowaną recepturę. Nowy NaTurek Wyrazisty Smak to idealny pomysł na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi... Czytaj więcej »

  • Dobra Kaloria, marka tworzona przez rodzinną firmę z Częstochowy, wprowadza na rynek nową formę przekąski – kulki mocy z wytrawnym kakao, słodkimi daktylami i olejkami cytrusowymi: pomarańczowym i limonkowym. Czytaj więcej »

  • Świąteczne przygotowania wcale nie muszą oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Z pomocą mogą przyjść gotowe, mrożone dania stworzone według tradycyjnych receptur. Przykładem na to są 3 nowości produktowe firmy "Anita" idealne na wigilijny stół. Czytaj więcej »

  • Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Klasyczne imprezowe menu warto wzbogacić o nowe, ciekawe smaki. Idealnym dodatkiem będą pasty warzywne Ajvar Podravka, przygotowane zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru. Czytaj więcej »

  • Relaunch opakowań ma na celu wzmocnienie komunikacji oferty zielonych herbat Big-Active w wariancie ekspresowym oraz wyróżnienie ich spośród zielonych herbat liściastych. Pierwsze z nowych opakowań zadebiutowały w sierpniu, natomiast cała, odświeżona linia pojawiła się na sklepowych półkach z końcem października. Czytaj więcej »

  • Sertop – Niecodzienne zastosowanie

    Wtorek, 17 grudnia 2019

    Czy z serka topionego można zrobić polewę do ciast i pierniczków? Okazuje się, że tak. – Serowe polewy gospodynie wykorzystywały w swoich kuchniach jeszcze za czasów PRL-u, kiedy na rynku pojawiły się pierwsze serki topione. Pomimo upływu lat i większej, niż wówczas dostępności produktów w dalszym ciągu są one obowiązkowym dodatkiem do wielu, domowych wypieków, głównie... Czytaj więcej »

  • Zastawiając stół na Sylwestra warto zadbać o różnorodny charakter dań oraz przekąsek, które odpowiedzą na potrzeby wszystkich gości. Na start coś pożywnego oraz konkretnego – najlepiej zupa: krem z dyni, rosół, flaki, strogonow. Następnie danie wieczoru: wykwintna ryba, jeleń w czekoladzie albo… wegetariańskie sushi! No i przekąski: śledziki, koreczki, sałatki oraz…... Czytaj więcej »

  • Johnnie Walker przedstawia kolejną odsłonę kooperacji z twórcami serii „Gra o Tron”. To kolekcjonerska edycja dwóch butelek szkockiej whisky, przygotowana z myślą o fanach kultowego serialu. Johnnie Walker „A Song of Fire” to drapieżny, aromatyczny blend, w którym nuty dymne łagodzi subtelna słodycz czerwonych owoców oraz przypraw. Z kolei whisky „A Song of Ice”... Czytaj więcej »

  • Folwark Janików

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Folwark Janików to nowa linia alkoholi kraftowych, w skład której wchodzą: wódka kraftowa oraz cztery likiery – śliwka z amaretto, pigwa z whiskey irlandzką, wiśnia z brandy oraz czarna porzeczka z whisky. Unikalne i doskonale zbalansowane połączenia składników, wyjątkowe receptury i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji są gwarancją doskonałego smaku likierów.... Czytaj więcej »

  • Przysnacki – chrupki z soczewicy!

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Marka Przysnacki wprowadziła na rynek Chrupki z soczewicy o smakach papryki czerwonej i cebulki w śmietanie. Jest to odpowiedź marki na coraz silniejszy trend BFY – produktów o lepszym składzie. Przysnacki Chrupki z soczewicy zawierają o 40% mniej tłuszczu niż standardowe chipsy ziemniaczane, dodatkowo produkowane są na oleju słonecznikowym bez dodatku glutaminianu sodu i innych... Czytaj więcej »

  • Nowa marka czekoladowych ciast Browni

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    ETi European Food Industries dynamicznie inwestuje w portfolio produktów w Polsce i rozszerza ofertę o nową linię ciast czekoladowych Browni. W ramach nowej marki Browni, ETi zaoferuje czekoladowe ciasta w różnych formatach, które odpowiedzą na zróżnicowane potrzeby konsumenckie – zarówno dzięki większym, familijnym opakowaniom, jak i porcjom indywidualnym. Browni Chocolate &... Czytaj więcej »

  • Czasami wszystko, czego potrzebujesz, aby ożywić ducha to usiąść i oglądać pędzący świat. Są również takie dni, gdy masz ochotę wyruszyć w nieznane, poczuć zew wolności i prawdziwej przygody. A dzisiaj jaki jest dzień? Czy chcesz rozpocząć przygodę z Pinotage czy też leniwie czekać na kolejny dzień z Chenin Blanc? Czytaj więcej »

  • Żołądkowa Kolonialna

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    W XIX w. Polacy połączyli tradycję robienia wódki z kolonialnymi towarami tworząc inspirację dla pierwszej receptury Żołądkowej Gorzkiej. Teraz ta kultowa polska marka wraca do wódczanych korzeni i wprowadza nowość w wersji premium o mocy 38%. Połączenie maceracji dzikich gorzkich pomarańczy, egzotycznych przypraw oraz nut whiskey i brandy leżakowanych w dębowych beczkach... Czytaj więcej »

  • Limitowana edycja Russian Standard

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Po wprowadzeniu do sprzedaży limitowanych edycji inspirowanych klasycznym rosyjskim rzemiosłem w pierwszej połowie br., wódka Russian Standard prezentuje trzecie, ekskluzywne opakowanie. Tym razem oddaje ono hołd architekturze słynnego Ermitażu. Russian Standard Hermitage Edition stanowi rozwinięcie i dopełnienie historii budowanej przez wcześniejsze edycje limitowane marki. Dostępna... Czytaj więcej »

  • Glenfiddich, najczęściej nagradzana na świecie szkocka whisky typu single malt, wprowadziła nowe, wyjątkowe opakowania 12 i 15-letnich wariantów. Nowe butelki mają zdecydowany charakter, który jednocześnie zachowuje najważniejsze, ikoniczne elementy. Jednym z detali nowego wzoru butelki jest wyraźnie wygrawerowany w szkle symbol doliny, nadający jej większej wyrazistości i... Czytaj więcej »

  • Masło Polskie w nowej formie

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Masło Polskie to prawdziwe, tradycyjne masło najwyższej jakości. Teraz oferowane w formie osełki w miniporcji 80 g w 4 nowych wariantach: ziołowe, cebulowe, grzybowe i czosnkowo-pietruszkowe. Posiada idealnie smarowną konsystencję, przeznaczony jest głównie do smarowania pieczywa. Dzięki wyjątkowym walorom smakowo-zapachowym stanowi doskonały dodatek do grzanek, a także do... Czytaj więcej »

  • WYPASIONY serek śmietankowy kanapkowy

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    W rodzinie serków WYPASIONYCH o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku pojawiły się trzy nowe smaki. Do dotychczas dostępnych wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantów: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami dołączyły propozycje: z suszonymi pomidorami, z czosnkiem i z chrzanem. Dzięki kremowej konsystencji WYPASIONY serek śmietankowy kanapkowy jest idealny... Czytaj więcej »

  • Oliwa niefiltrowana Basso

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    To nowa, lepsza jakość w segmencie oliw extra vergine. Brak filtracji powoduje, że taka oliwa zawiera więcej antyoksydantów, w tym witaminy E. Jej aksamitnie gęsta konsystencja, wyrazisty smak i aromat sprawiają, że jest doskonała do przygotowywania wszelkich dressingów oraz jako dodatek do świeżych warzyw, bruschetty, pizzy, makaronów, zup, warzyw z grilla i mięsa. Jest... Czytaj więcej »

  • Beskidzki Culinary

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Beskidzki Culinary to wyjątkowe połączenie masła klarowanego z olejem rzepakowym. Doskonale sprawdza się do smażenia mięsa, ryb, naleśników, wypieku ciast ucieranych czy drożdżowych ale jest również idealnym dodatkiem do zup oraz sosów. Jest źródłem kwasów Omega-3, naturalnej witaminy E oraz kwasów jedno – i wielonienasyconych. Wyjątkowa, miękka konsystencja produktu... Czytaj więcej »