Nowości

  • Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10 dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą tacosy w meksykańskim stylu. Ta oryginalna przekąska z serem Hochland Burger&Toast przeniesie nas w gorące, południowe klimaty! Czytaj więcej »

  • Tradycyjny składnik w wielu potrawach

    Środa, 16 października 2019

    Kremowy. Kuszący. Kultowy. Majonez Kielecki od pokoleń cieszy się uznaniem wirtuozów codziennych oraz odświętnych dań i dlatego zasmakować można go w tak wielu potrawach. Jako składnik wykwintnie faszerowanych jaj; w duecie z chrzanem – u boku łososia; w towarzystwie tartego selera czy marchwi i niczym „wisienka na torcie” – na szczycie piętrowej kanapki. Pyszności! Czytaj więcej »

  • Musy owocowe ze zbożami – nowość Tymbarku!

    Wtorek, 15 października 2019

    Tymbark po sukcesie wprowadzonych w ubiegłym roku musów 100% owocowych, rozwija tę kategorię i wprowadził na rynek musy ze zbożami. Nowość dostępna jest w trzech wariantach smakowych: jabłko, cynamon + kasza jaglana; owoce tropikalne + ryż; jabłko, mango, banan + płatki owsiane. Po oryginalne połączenia smakowitych owoców z pożywnymi zbożami w tak wygodnej formie warto... Czytaj więcej »

  • Kuchenne wariacje na temat sera topionego

    Wtorek, 15 października 2019

    Skąd się właściwie wziął ser topiony? Otóż, pierwsze sery topione po raz pierwszy zaczęły się pojawiać w Szwajcarii, dokładnie na początku XX wieku. Stworzenie serów topionych miało stać się rozwiązaniem problemu nadprodukcji serów. Natomiast wyrabianie ich na wielką skalę zapoczątkował koncern braci Graf w 1917 roku. Czytaj więcej »

  • Mąka na wiele sposobów

    Czwartek, 10 października 2019

    Zboża stanowią podstawę polskiej kuchni i towarzyszą nam praktycznie codziennie. To z nich powstaje mąka pozwalająca wyczarować dosłownie wszystko i to na każdą okazję. Począwszy od pysznych śniadaniowych bułeczek, po kluseczki na niedzielny obiad czy placki ziemniaczane na ciepłą kolację, aż po okazjonalne wypieki. Jednak mąka to również często niewidoczny, ale nadający... Czytaj więcej »

  • Korzenne nowości od Delecty

    Czwartek, 10 października 2019

    Początek jesieni to czas, kiedy myśli wielu z nas zaczynają krążyć wokół Bożego Narodzenia. Pierwsze ustalenia u kogo będzie organizowana Wigilia, planowanie wydatków czy wyrabianie ciasta, aby wypieki były gotowe do Świąt. Upieczenie pierników z odpowiednim wyprzedzeniem umożliwi ciastu dojrzenie i zmiękczenie. Z myślą o wszystkich miłośnikach korzennych przypraw, marka... Czytaj więcej »

  • Włoski smak w niecodziennym wydaniu

    Środa, 09 października 2019

    Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba wsiadać w samolot. Wystarczy upiec Rybę z pieca po włosku FRoSTY, a w międzyczasie zrobić kremowe risotto z przepisu kuchniaagaty.pl. Czytaj więcej »

  • Trudno sobie wyobrazić świąteczne wypieki bez… mąki. Makowiec, piernik, jabłecznik, sernik, miodownik czy ulubiony świąteczny orzechowiec mamy – aromaty tych ciast towarzyszą ciepłym wspomnieniom o rodzinnych świętach. By mieć pewność, że na świątecznym stole znajdą się tylko udane wypieki, należy wybrać najlepszą mąkę. Nagrodzona w ostatnim czasie przez Ministra... Czytaj więcej »

  • Sezon na większość warzyw, którymi raczyło nas lato, powoli dobiega końca. To dobry moment, aby zacząć wykorzystywać mrożone mieszanki. A co, jeśli powiemy Wam, że z gotowych dań prosto z zamrażarki możecie stworzyć wykwintny obiad? Czytaj więcej »

  • Idealny cukier puder do wypieków i dekoracji ciast powinien być sypki, słodki i szybko rozpuszczać się we wszelkich masach czy polewach. Taki właśnie jest cukier puder marki Diamant, który od teraz znajdziemy w nowych, atrakcyjnych opakowaniach. Czytaj więcej »

  • Dziugas w plastrach 150 g

    Poniedziałek, 07 października 2019

    Firma Zemaitijos pienas wprowadziła na polski rynek ser twardy Džiugas w plastrach 150 g produkowany bez dodatków, konserwantów. Ser twardy Džiugas w plastrach 150 g nie zawiera laktozy, polecamy również dla wegeterian. Czas spróbować , czas docenić. Czytaj więcej »

  • Śmietankowe serki do smarowania Łaciate swą popularność zawdzięczają bogactwu smaku oraz naturalnym składnikom użytym w procesie wytwarzania. Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie wprowadza nowy produkt w rodzinie Łaciatej – serek śmietankowy z kurkami. Czytaj więcej »

  • Ostre i meksykańskie smaki w kuchni

    Wtorek, 01 października 2019

    Są tacy, którzy ostre smaki wybierają przez okrągły rok oraz ci, którzy rezerwują je sobie na jesień i zimę – szukając w nich wspomnień rodzinnego grillowania, wakacyjnych wyjazdów w plener a nawet… wycieczek na inne kontynenty. Do ognistego Meksyku, pikantnego Teksasu, a może w kieleckie? Tam, gdzie produkują apetyczne nowości: Ketchup Kielecki baaardzo ostry oraz Ketchup... Czytaj więcej »

  • Kasze – choć znamy je od dawna, przez lata były produktami niedocenianymi i zapomnianymi. Obecnie z przytupem wracają do naszych kuchni. Co więcej, przodują w rankingach zdrowej żywności. Poznać smak kaszy w lepszym i smaczniejszym wydaniu pomogą produkty z najnowszej linii Kasza pełna smaku Knorr. Kolorowe kaszotta, puszyste placki, chrupiąca zapiekanka, a może apetyczne... Czytaj więcej »

  • Jesień rozgościła się u nas na dobre. Widoczna nie tylko w kalendarzu, ale również za oknem. Dlatego już czas, aby zawitała także w naszej kuchni! Wypróbuj przepis na zupę jarzynową z blanszowanymi brokułami, kalafiorem i marchewką. W ty przepisie wykorzystaj kremowy serek śmietankowy Hochland. Dzięki niemu zupa zyska idealnie kremową konsystencję i nabierze... Czytaj więcej »

  • Najnowsze Danonki BIO o smakach maliny i gruszki

    Poniedziałek, 30 września 2019

    Każdy rodzic ze szczególną troską dba o swoje dzieci, wybierając dla nich tylko to, co najlepsze. Wyjątkowo ważna jest jakość produktów spożywczych przeznaczonych dla dzieci. Rodzice zwracają również coraz większą uwagę na ich skład i pochodzenie. Już nie tylko wybierają warzywa zamiast słodyczy lub chipsów, ale coraz częściej szukają produktów BIO, czyli najprościej... Czytaj więcej »

  • Nie oszukujmy się – wymyślne, zróżnicowane potrawy w codziennym jadłospisie wymagają dość sporo czasu nie tylko na samo przygotowanie, lecz także na zakupienie potrzebnych składników. Szczególnie produkty przeznaczone dla osób będących na diecie czy wegetarian nie zawsze są dostępne w zwykłym sklepie osiedlowym czy markecie i trzeba się sporo nabiegać, zanim znajdzie się... Czytaj więcej »

  • Na ciepło czy na zimno? Z sokiem malinowym czy też może z charakterystycznym kożuchem? Waniliowy, czekoladowy, a może w bardziej nowoczesnej wersji, jak malina z mascarpone? Ile osób, tyle sposobów na przygotowanie budyniu. Marka Delecta zdradza kilka przepisów na desery z wykorzystaniem tej słodkiej leguminy. Czytaj więcej »

  • „Herbapol-Lublin” S.A., jeden z największych polskich producentów syropów, herbat i dżemów obchodzi jubileusz 70-lecia. Z tej okazji do sprzedaży wprowadzono limitowaną wersję flagowych produktów firmy w nowej stylizacji. Czytaj więcej »

  • Ziołowe smaki Actimela

    Środa, 25 września 2019

    Mają długą historie i nieskończenie wiele pól zastosowania – zioła od lat królują w apteczkach i na talerzach. Nie istnieje na świecie kuchnia, która mogłaby bez nich się obejść, a najbardziej wyszukane dania zyskują na wartości właśnie dzięki wykorzystaniu drogocennych ziołowych przypraw. Zioła są wszędzie, bo wydobywają i podkreślają smak i smak: potraw, smoothies,... Czytaj więcej »

  • Pasztet Podlaski Premium

    Wtorek, 24 września 2019

    Produkty marki Podlaski znane są od pokoleń. Niepowtarzalny smak Pasztetu Podlaskiego, teraz dostępny jest w wersji Premium w trzech smakach: Delikatny, z Cebulką oraz z Oliwkami. Produkty te zostały stworzone dla wszystkich, którzy cenią proste i dobrze skomponowane składniki. Podlaski Premium to pasztet w 100% drobiowy, bez dodatku glutaminianu i barwników. Będzie smakował nawet... Czytaj więcej »

  • Seria Jedz naturalne od SM Ryki

    Wtorek, 24 września 2019

    SM Ryki wprowadza do obrotu kolejną nowość z serii Jedz naturalne. To ser dedykowany osobom poszukujących wyjątkowych walorów smakowych. Oparty na prostym składzie. Do jego powstania wystarczają tylko trzy składniki – mleko, sól oraz kultury bakterii. Jest to ser typu szwajcarskiego o łagodnym zapachu i ostrzejszym smaku oraz dużych owalnych oczkach. Doskonały ze świeżym... Czytaj więcej »

  • Zawijana z indyka

    Wtorek, 24 września 2019

    Zawijana z indyka to wędzona, aromatyczna kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa, wyłącznie z indyka (87%), które zawiera pełnowartościowe białko, jest niskokaloryczne i polecane przez dietetyków. To lekka kiełbasa, doskonała do spożycia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zawijana z indyka to produkt bezglutenowy, dostępny wyłącznie na wagę. Czytaj więcej »

  • Majonez Pudliszki

    Wtorek, 24 września 2019

    Do rodziny Pudliszek dołącza nowa kategoria – MAJONEZ. Majonez Pudliszki jest gęsty i kremowy – ma doskonały łagodny smak. Posiada tylko niezbędne składniki. Produkowany jest bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jaja używane do produkcji Majonezu Pudliszki pochodzą od kur z wolnego wybiegu. 100% przebadanych konsumentów potwierdziło, że smak Majonezu Pudliszki... Czytaj więcej »

  • Karmy suche TEO® są wzbogacone o kompleks witaminowo-mineralny, który korzystnie wpływa na skórę i sierść. Zastosowanie wysokiej jakości białka i tłuszczu zwierzęcego, czyli kluczowych składników żywieniowych, wpływa na bardzo wysoką strawność karmy, a tym samym na optymalną przyswajalność substancji odżywczych z pokarmu. Kształt i rozmiar granul jest odpowiednio... Czytaj więcej »

  • Saszetki TEO® dla psa to idealne rozwiązanie dla ceniących sobie wygodę. Każda saszetka zawiera optymalną ilość karmy na jeden posiłek. Łatwe do zjedzenia kawałki, zanurzone w smakowitym sosie, charakteryzują się wysoką jakością, nie zawierają sztucznych dodatków i barwników. Dzięki zaawansowanemu technologicznie procesowi produkcji karma zachowuje wszystkie wartości... Czytaj więcej »

  • Sertop - Mamy to!

    Poniedziałek, 23 września 2019

    Tyski producent serków topionych wypuścił na rynek pierwszą partię produktów ze zmienioną szatą graficzną. Tak, jak zapowiedział Sertop zmiany w wyglądzie pozostałych serów będą wprowadzane stopniowo, a sam skład nie ulegnie zmianom. Niezmieniony pozostanie jedynie logotyp – Postawiliśmy na widoczną, rzucającą się w oko kolorystkę, która będzie jeszcze bardziej... Czytaj więcej »

  • Mozzarella Mlekpol

    Poniedziałek, 23 września 2019

    Ser mozzarella Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Producent, mając na uwadze potrzeby klientów sklepów detalicznych, wprowadza nowości: mozzarella w kawałku (300 g) oraz ser tarty w woreczku (150 g). Obie propozycje idealnie nadają się do domowego gotowania i pieczenia, a szczelne i trwałe opakowanie... Czytaj więcej »

  • Moc witamin z Delmą Multiwitamina

    Poniedziałek, 23 września 2019

    Pełnowartościowe śniadanie szybko, prosto i bardzo smacznie? To możliwe – z nową Delmą Multiwitamina. Zawiera ona witaminy A, B2, B6, B1, B12 oraz D, która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Taki skład sprawia, że produkt Delmy stanowi doskonałą pomoc w przygotowaniu pożywnego śniadania dla całej rodziny, szczególnie z myślą o... Czytaj więcej »

  • Słoneczna w 4 odsłonach

    Poniedziałek, 23 września 2019

    W ofercie ZT „Bielmar” pojawiła się margaryna Słoneczna o 60% zawartości tłuszczu w 4 wariantach: Słoneczna smaki Grecji – z dodatkiem oliwy z oliwek wzbogacona naturalnym aromatem marynowanych oliwek; Słoneczna smaki Hiszpanii – wzbogacona o naturalne aromaty jalapeno, czosnku i pomidora; Słoneczna smaki Włoch – z aromatami pomidora i bazylii oraz klasyczna Słoneczna 60%.... Czytaj więcej »