Nowości

  • Burrito z sosem Roleski Trinidad Scorpion

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Sos Trinidad Scorpion to piekielna rewolucja, która została stworzona na bazie najlepszych skład-ników. Nie posiada konserwantów, glutenu oraz GMO, dlatego sprawdzi się jako dodatek do więk-szości posiłków i w diecie każdego prawdziwego fana ekstremalnie ostrej kuchni. Czytaj więcej »

  • Uśmiech na twarzach dziadków, radość ukochanej osoby czy celebrowanie wyjątkowej okazji w gronie najbliższych. Z nową ofertą okazjonalną od E.Wedel uprzyjemnisz każdą chwilę. Poznaj tegoroczne portfolio najbardziej czekoladowej marki w Polsce i obdaruj bliskich słodką przyjemnością. Czytaj więcej »

  • Lekkie dania. Jak je przygotować?

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Karnawał to czas kulinarnych pokus, a także realizacji noworocznych postanowień. Lekka dieta, lekkie dania – nic trudnego i nic smaczniejszego, jeśli do procesu przyrządzania zaprosimy Majonez Kielecki lekki. Obniżona zawartość cukru o 38% i tłuszczu o 31 % zapewni delikatność przygotowywanym potrawom. Czytaj więcej »

  • Marka HARIBO wprowadziła na rynek wyjątkową edycję kultowych żelek Złote Misie w opakowaniach z unikalnymi dedykacjami. Na dostępnych już w sklepach, specjalnych opakowaniach Złotych Misiów znajduje się 8 wyjątkowych dedykacji, które nawiązują do motta marki: „HARIBO smak radości dla dzieci i dorosłych”. Czytaj więcej »

  • Niewielkie kostki niebiańsko lekkiej pianki, oblane oryginalną wedlowską czekoladą. Takie jest Ptasie Mleczko® MINI, czyli kultowy produkt marki E.Wedel dostępny w całkowicie nowym kształcie i w poręcznym opakowaniu. Czytaj więcej »

  • Świętuj Dżem Babci z Łowiczem

    Wtorek, 14 stycznia 2020

    W ciągu roku jest wiele wspaniałych okazji do świętowania z bliskimi. Łowicz zachęca do tego, by wspólnie się nimi cieszyć i celebrować każdy… dżem dobry! Marka rozpoczyna komunikację 2020 od przypomnienia o styczniowym święcie każdej babci. Czytaj więcej »

  • Domowe wypiekanie chleba to ogromna przyjemność i satysfakcja - szczególnie wtedy, kiedy wyciągamy z piekarnika pachnące, rumiane pieczywo. Jednak, aby nasz wypiek był udany, należy wybrać do niego odpowiednią bazę. Mąka Na Chleb z serii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice sprawi, że nasze wypieki będą dorównywać smakiem tym babcinym, które tak bardzo kochamy. Czytaj więcej »

  • Idealnie sprawdzają się jako tradycyjny dodatek do ciast i deserów, świetnie uzupełniają dania obiadowe oraz pożywne śniadania, a do tego są zdrową i pyszną przekąską podczas aktywnego dnia. Bakalie, bo o nich mowa, to bez wątpienia nieoceniony składnik zbilansowanej diety i ważny element polskiej kuchni – zarówno tradycyjnej, jak i współczesnej. W domowej spiżarni warto... Czytaj więcej »

  • Nowy Camembert NaTurek Wyrazisty Smak

    Poniedziałek, 23 grudnia 2019

    NaTurek Wyrazisty Smak to doskonała propozycja dla wielbicieli serów pleśniowych z białą skórką o nieco intensywniejszym smaku i aromacie. NaTurek Wyrazisty Smak to miękki i kremowy Camembert naturalny o umiarkowanie dojrzałym smaku, przygotowany w oparciu o nową, specjalnie opracowaną recepturę. Nowy NaTurek Wyrazisty Smak to idealny pomysł na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi... Czytaj więcej »

  • Dobra Kaloria, marka tworzona przez rodzinną firmę z Częstochowy, wprowadza na rynek nową formę przekąski – kulki mocy z wytrawnym kakao, słodkimi daktylami i olejkami cytrusowymi: pomarańczowym i limonkowym. Czytaj więcej »

  • Świąteczne przygotowania wcale nie muszą oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Z pomocą mogą przyjść gotowe, mrożone dania stworzone według tradycyjnych receptur. Przykładem na to są 3 nowości produktowe firmy "Anita" idealne na wigilijny stół. Czytaj więcej »

  • Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Klasyczne imprezowe menu warto wzbogacić o nowe, ciekawe smaki. Idealnym dodatkiem będą pasty warzywne Ajvar Podravka, przygotowane zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru. Czytaj więcej »

  • Relaunch opakowań ma na celu wzmocnienie komunikacji oferty zielonych herbat Big-Active w wariancie ekspresowym oraz wyróżnienie ich spośród zielonych herbat liściastych. Pierwsze z nowych opakowań zadebiutowały w sierpniu, natomiast cała, odświeżona linia pojawiła się na sklepowych półkach z końcem października. Czytaj więcej »

  • Sertop – Niecodzienne zastosowanie

    Wtorek, 17 grudnia 2019

    Czy z serka topionego można zrobić polewę do ciast i pierniczków? Okazuje się, że tak. – Serowe polewy gospodynie wykorzystywały w swoich kuchniach jeszcze za czasów PRL-u, kiedy na rynku pojawiły się pierwsze serki topione. Pomimo upływu lat i większej, niż wówczas dostępności produktów w dalszym ciągu są one obowiązkowym dodatkiem do wielu, domowych wypieków, głównie... Czytaj więcej »

  • Zastawiając stół na Sylwestra warto zadbać o różnorodny charakter dań oraz przekąsek, które odpowiedzą na potrzeby wszystkich gości. Na start coś pożywnego oraz konkretnego – najlepiej zupa: krem z dyni, rosół, flaki, strogonow. Następnie danie wieczoru: wykwintna ryba, jeleń w czekoladzie albo… wegetariańskie sushi! No i przekąski: śledziki, koreczki, sałatki oraz…... Czytaj więcej »

  • Johnnie Walker przedstawia kolejną odsłonę kooperacji z twórcami serii „Gra o Tron”. To kolekcjonerska edycja dwóch butelek szkockiej whisky, przygotowana z myślą o fanach kultowego serialu. Johnnie Walker „A Song of Fire” to drapieżny, aromatyczny blend, w którym nuty dymne łagodzi subtelna słodycz czerwonych owoców oraz przypraw. Z kolei whisky „A Song of Ice”... Czytaj więcej »

  • Folwark Janików

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Folwark Janików to nowa linia alkoholi kraftowych, w skład której wchodzą: wódka kraftowa oraz cztery likiery – śliwka z amaretto, pigwa z whiskey irlandzką, wiśnia z brandy oraz czarna porzeczka z whisky. Unikalne i doskonale zbalansowane połączenia składników, wyjątkowe receptury i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji są gwarancją doskonałego smaku likierów.... Czytaj więcej »

  • Przysnacki – chrupki z soczewicy!

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Marka Przysnacki wprowadziła na rynek Chrupki z soczewicy o smakach papryki czerwonej i cebulki w śmietanie. Jest to odpowiedź marki na coraz silniejszy trend BFY – produktów o lepszym składzie. Przysnacki Chrupki z soczewicy zawierają o 40% mniej tłuszczu niż standardowe chipsy ziemniaczane, dodatkowo produkowane są na oleju słonecznikowym bez dodatku glutaminianu sodu i innych... Czytaj więcej »

  • Nowa marka czekoladowych ciast Browni

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    ETi European Food Industries dynamicznie inwestuje w portfolio produktów w Polsce i rozszerza ofertę o nową linię ciast czekoladowych Browni. W ramach nowej marki Browni, ETi zaoferuje czekoladowe ciasta w różnych formatach, które odpowiedzą na zróżnicowane potrzeby konsumenckie – zarówno dzięki większym, familijnym opakowaniom, jak i porcjom indywidualnym. Browni Chocolate &... Czytaj więcej »

  • Czasami wszystko, czego potrzebujesz, aby ożywić ducha to usiąść i oglądać pędzący świat. Są również takie dni, gdy masz ochotę wyruszyć w nieznane, poczuć zew wolności i prawdziwej przygody. A dzisiaj jaki jest dzień? Czy chcesz rozpocząć przygodę z Pinotage czy też leniwie czekać na kolejny dzień z Chenin Blanc? Czytaj więcej »

  • Żołądkowa Kolonialna

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    W XIX w. Polacy połączyli tradycję robienia wódki z kolonialnymi towarami tworząc inspirację dla pierwszej receptury Żołądkowej Gorzkiej. Teraz ta kultowa polska marka wraca do wódczanych korzeni i wprowadza nowość w wersji premium o mocy 38%. Połączenie maceracji dzikich gorzkich pomarańczy, egzotycznych przypraw oraz nut whiskey i brandy leżakowanych w dębowych beczkach... Czytaj więcej »

  • Limitowana edycja Russian Standard

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Po wprowadzeniu do sprzedaży limitowanych edycji inspirowanych klasycznym rosyjskim rzemiosłem w pierwszej połowie br., wódka Russian Standard prezentuje trzecie, ekskluzywne opakowanie. Tym razem oddaje ono hołd architekturze słynnego Ermitażu. Russian Standard Hermitage Edition stanowi rozwinięcie i dopełnienie historii budowanej przez wcześniejsze edycje limitowane marki. Dostępna... Czytaj więcej »

  • Glenfiddich, najczęściej nagradzana na świecie szkocka whisky typu single malt, wprowadziła nowe, wyjątkowe opakowania 12 i 15-letnich wariantów. Nowe butelki mają zdecydowany charakter, który jednocześnie zachowuje najważniejsze, ikoniczne elementy. Jednym z detali nowego wzoru butelki jest wyraźnie wygrawerowany w szkle symbol doliny, nadający jej większej wyrazistości i... Czytaj więcej »

  • Masło Polskie w nowej formie

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Masło Polskie to prawdziwe, tradycyjne masło najwyższej jakości. Teraz oferowane w formie osełki w miniporcji 80 g w 4 nowych wariantach: ziołowe, cebulowe, grzybowe i czosnkowo-pietruszkowe. Posiada idealnie smarowną konsystencję, przeznaczony jest głównie do smarowania pieczywa. Dzięki wyjątkowym walorom smakowo-zapachowym stanowi doskonały dodatek do grzanek, a także do... Czytaj więcej »

  • WYPASIONY serek śmietankowy kanapkowy

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    W rodzinie serków WYPASIONYCH o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku pojawiły się trzy nowe smaki. Do dotychczas dostępnych wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantów: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami dołączyły propozycje: z suszonymi pomidorami, z czosnkiem i z chrzanem. Dzięki kremowej konsystencji WYPASIONY serek śmietankowy kanapkowy jest idealny... Czytaj więcej »

  • Oliwa niefiltrowana Basso

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    To nowa, lepsza jakość w segmencie oliw extra vergine. Brak filtracji powoduje, że taka oliwa zawiera więcej antyoksydantów, w tym witaminy E. Jej aksamitnie gęsta konsystencja, wyrazisty smak i aromat sprawiają, że jest doskonała do przygotowywania wszelkich dressingów oraz jako dodatek do świeżych warzyw, bruschetty, pizzy, makaronów, zup, warzyw z grilla i mięsa. Jest... Czytaj więcej »

  • Beskidzki Culinary

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Beskidzki Culinary to wyjątkowe połączenie masła klarowanego z olejem rzepakowym. Doskonale sprawdza się do smażenia mięsa, ryb, naleśników, wypieku ciast ucieranych czy drożdżowych ale jest również idealnym dodatkiem do zup oraz sosów. Jest źródłem kwasów Omega-3, naturalnej witaminy E oraz kwasów jedno – i wielonienasyconych. Wyjątkowa, miękka konsystencja produktu... Czytaj więcej »

  • Czekolada do picia DecoMorreno

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów marka DecoMorreno wprowadziła na rynek Czekoladę do picia z wyższą, 43% zawartością kakao. Wyróżnia się ona wyjątkową technologią produkcji wykorzystującą proces aglomeryzacji, w trakcie którego kakao i cukier łączą się w jedną mikrogranulkę. W efekcie powstaje niezwykle intensywna w smaku czekolada do picia, która rozpuszcza... Czytaj więcej »

  • Nowość od Stokson – Pączek E.Wedel

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Pączek E.Wedel to propozycja dla wszystkich miłośników czekoladowych słodkości. Unikalna kompozycja najwyższej jakości składników i oryginalnej, wedlowskiej czekolady zachwyci dzieci i dorosłych. To pełne słodyczy połączenie doskonałego, pączkowego ciasta z nadzieniem znanym z kultowego produktu marki E.Wedel – czekoladowej Czekotubki. Całości dopełnia wyjątkowa dekoracja... Czytaj więcej »

  • Muffin Karmellove od Stokson

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Muffin Karmellove rozpieści podniebienia konsumentów połączeniem delikatnego, muffinowego ciasta i pysznego nadzienia, znanego z kultowego produktu marki E.Wedel – Czekotubki Karmelowej. Kompozycja najwyższej jakości składników i oryginalnej wedlowskiej czekolady przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym konsumentom. Wyjątkowy charakter nowego produktu podkreśla... Czytaj więcej »