Z rynku FMCG

  • Produkty HELIO zostały po raz kolejny docenione w ogólnopolskim projekcie konsumenckim, w ramach którego wyróżniane są najlepsze produkty i marki w różnych kategoriach. W 2017 roku produktom HELIO przyznana została najwyższa nagroda - Złoty Laur Konsumenta - w dwóch kategoriach: bakalie i dodatki do ciast. To już kolejny rok z rzędu, w którym marka HELIO zdobyła najwyższe noty... Czytaj więcej »

  • Wielka Podróż Bombay Sapphire

    Wtorek, 28 marca 2017

    W historycznym Forcie Mokotów odbyło się niezwykłe wydarzenie artystyczne. W przestrzeni, zaaranżowanej na stylowy, brytyjski dworzec kolejowy, pojawił się tajemniczy pociąg, który zabrał licznie zgromadzonych gości, w podróż do najdalszych zakątków świata. Podróż pełną smaków i doznań. Wielką Podróż do świata ginu Bombay Sapphire. Czytaj więcej »

  • W międzynarodowym konkursie „European HR Excellence Award” inicjatywę „Nestlé needs YOUth” uznano za najlepszy program społecznej odpowiedzialności biznesu w Europie. Ogłoszenie wyników odbyło się 22 marca br. podczas uroczystej gali w Berlinie. Czytaj więcej »

  • Carrefour stawia na innowacje

    Wtorek, 28 marca 2017

    Francuska sieć handlowa chce budować swoją przewagę dzięki innowacjom. Carrefour stworzył właśnie pierwszy polski inkubator dla start-upów, których zadaniem jest opracowanie nowoczesnych rozwiązań dla branży handlowej. Tegoroczne plany sieci zakładają też rozwijanie e-commerce i kanału mobilnego. Czytaj więcej »

  • TEEKANNE wkracza w świat podróżników

    Poniedziałek, 27 marca 2017

    Marka TEEKANNE wychodzi poza tradycyjne ramy promocji, nawiązując współpracę z 7. Festiwalem Podróży i Przygody Bonawentura. Planowanych jest więcej działań mających na celu dotarcie do pasjonatów wypraw. Czytaj więcej »

  • Postaw na Kartę KOCHAM WINO

    Piątek, 24 marca 2017

    Wokół Centrum Wina powstała największa w Polsce winiarska społeczność. Program KOCHAM WINO ma już ponad 100 000 uczestników. Wszystkich nie pomieściłby nawet największy europejski stadion piłkarski: Camp Nou w Barcelonie. W ciągu kilku najbliższych lat Centrum Wina chce podwoić tę liczbę. Czytaj więcej »

  • Turniej "Z Podwórka na Stadion o Puchar Tymbarku” otrzymał Nagrodę Biznesu Sportowego DEMES. Został uznany za najlepszy projekt promujący aktywność fizyczną w Polsce. Czytaj więcej »

  • Marka Bracia Koral – Lody Jak Dawniej objęła mecenatem galę plebiscytu Krakowskie Złote Maski 2017. Podczas wydarzenia zostaną wręczone nagrody dla najpopularniejszych aktorów oraz spektakli. Czytaj więcej »

  • Jaka przyszłość handlu hurtowego?

    Czwartek, 23 marca 2017

    Wszyscy obserwatorzy ogólnospożywczego rynku hurtowego zgodni są co do tego, że znalazł się on w bardzo trudnej sytuacji. Większość firm ma spore kłopoty, a wyniki finansowe trudno uznać za satysfakcjonujące. Jaki los czeka dystrybutorów w najbliższym czasie? Czytaj więcej »

  • W przeciągu 5 lat aż o 19% firma Nestlé Polska zredukowała zużycie wody przy produkcji w swoich 4 zakładach! W głównej siedzibie firmy, w warszawskim Nestlé House, wprowadzono dualną instalację wykorzystującą deszczówkę. Jednak firma na tym nie poprzestaje i wyznacza sobie kolejne cele w zakresie oszczędnego gospodarowania wodą. Czytaj więcej »

  • Rekomendowane dermatologicznie posiadające atest skin health alliance (sha) Czytaj więcej »

  • Od ponad 30 lat, stale rosnący popyt na produkty firmy Gzella sprawia, że nieustannie otwierane są nowe punkty sprzedaży, a te istniejące sukcesywnie poddawane są remodelingom. W 2016 roku procesem tym objęto 25 sklepów firmowych, a nowy wygląd witryn zyskało 85 sklepów pod szyldem Delikatesy Mięsne. Działania te stanowią początek strategii związanej z remodelingami, gdyż w... Czytaj więcej »

  • Cykoria na YouTube

    Wtorek, 21 marca 2017

    Blog Cykoria.Gotowanie Jest Proste uruchomił w dniu dzisiejszym swój kanał na YouTube. W zamieszczonych na profilu filmach kulinarnych, stworzonych wspólnie z TVP3, znany kucharz Rafał Godziemski i mistrzyni cukiernictwa Aleksandra Sowa prezentują proste i nieskomplikowane przepisy na pyszne dania z przyprawami Cykorii. Czytaj więcej »

  • Do tej pory wydawało nam się, że tylko czekolada ma magiczne możliwości poprawiania nastroju. Nic bardziej mylnego! Na gorszy humor rozwiązaniem okazuje się… ser! Przekonajmy się o tym już 20 marca, w Międzynarodowy Dzień Szczęścia! Czytaj więcej »

  • 15. marca, w Światowym Dniu Konsumenta, Polski Program Jakości Obsługi po raz 10. podsumował coroczne badanie dotyczące jakości obsługi. Wyniki jednoznacznie i po raz kolejny plasują firmę Lidl w gronie liderów - najlepszych firm w Polsce cechujących się najwyższymi standardami w zakresie obsługi klienta. Co ważne - w kapitule godła zasiadają sami konsumenci. Czytaj więcej »

  • Przestrzeń sklepu to obecnie miejsce spotkań setek różnych marek i tysiąca produktów z konsumentem. Markety to swoiste pole bitwy a o uwagę kupujących walczą kolorowe listwy półkowe, displaye, standy czy wobbery. Jakie więc działania musi podjąć marketer, by to właśnie jego produkt wyszedł z tej rozgrywki zwycięsko? Przemyślana i niestandardowa kampania z wykorzystaniem... Czytaj więcej »

  • Marine Stewardship Council (MSC) jest pierwszym na świecie programem certyfikacji ryb i owoców morza, który został uznany przez Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) jako spełniający międzynarodowe wymogi w zakresie wiarygodności i rygoru. Czytaj więcej »

  • Marka Guinness, jak co roku zachęca smakoszy piwa i nie tylko do wspólnego celebrowania irlandzkiego święta narodowego. Guinness to jeden z symboli Irlandii i tak jak Dzień Św. Patryka kultywuje irlandzkie wartości i ducha przyjaźni. Najlepiej więc celebrować to święto z przyjaciółmi przy pincie charakterystycznego czarno-białego, delikatnego w smaku stauta. Czytaj więcej »

  • Sertop na Food Show

    Środa, 15 marca 2017

    Już jutro tyski producent serków topionych weźmie udział w III edycji święta żywności Food Show w Katowicach, podczas którego odbędą się debaty i spotkania branżowe profesjonalistów oraz pasjonatów dobrej kuchni. Czytaj więcej »

  • Wraz z rosnącą konsumpcją dynamiczne wzrosty notuje także rynek opakowań, który jest dziś wart 33,5 mld zł. Do 2020 roku ma on rosnąć w tempie ok. 7 proc. rocznie, do poziomu 46 mld zł – wynika z raportu Equity Advisors. Eksperci oceniają, że szybszy wzrost będzie charakteryzował segmenty opakowań z tworzyw sztucznych i papieru. Tempo rozwoju rynku sprawia, że na polskim... Czytaj więcej »

  • Choć zestawienia prestiżowych profesji na razie milczą na ten temat, okazuje się, że „zawód - barman” brzmi dumnie. Zwłaszcza, gdy znajdzie się na liście kandydatów do udziału w globalnym konkursie. Organizator World Class Poland ogłosił listę 30 półfinalistów, którzy zmierzą się o tytuł Barmana Roku 2017 i przepustkę na międzynarodowe zawody barmań-skie World Class... Czytaj więcej »

  • Agnieszka Maliszewska, dyrektor Polskiej Izby Mleka spotkała się z ministrem rolnictwa Krzysztofem Jurgielem oraz prezesem Agencji Rynku Rolnego Łukaszem Hołubowskim w sprawie programu Szklanka Mleka i nowych zasad działania programu. Czytaj więcej »

  • Piękno niejedno ma imię

    Czwartek, 09 marca 2017

    Poszarzała, pozbawiona blasku i sucha skóra czy wypadające włosy i łamliwe paznokcie – to mogą być sygnały niedoboru składników odżywczych wysyłane przez organizm. Przełom zimy i wiosny to czas, gdy warto zatroszczyć się o swoje ciało, które po trudnym okresie chłodów i mrozów potrzebuje specjalnej pielęgnacji i odżywienia. Kosmetyki to jednak nie wszystko! Ich... Czytaj więcej »

  • Ruszył nabór dobrych praktyk do 7. kampanii Autodiagnostyk opracowanej przez Carrefour dla dostawców marki własnej. Hasło tegorocznej edycji to „Wyzwanie dla dostawców – Odżywianie i dobre samopoczucie!”. Projekty promujące zdrowy styl życia można zgłaszać do końca marca. Do wygrania jest miesięczna kampania promocyjna oraz wyjazd do Francji na spotkanie dostawców Grupy... Czytaj więcej »

  • Zaplecze kuchenne to centrum dowodzenia lokalu gastronomicznego. Współczesna restauracja to nie tylko dobry kucharz, ale i profesjonalny sprzęt z innowacyjnymi funkcjonalnościami. Robert Sowa oraz Jerzy Pasikowski, mistrzowie sztuki kulinarnej, którzy będą obecni podczas najbliższych Targów EuroGastro 2017, zdradzili jak stworzyć wygodną kuchnię, która ułatwi przygotowanie... Czytaj więcej »

  • Morwa biała bez tajemnic

    Środa, 08 marca 2017

    Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Wreszcie, jak spożywać morwę? Poniższy tekst dostarczy Ci odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące rośliny, której łacińska nazwa brzmi „Morus alba”. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielą... Czytaj więcej »

  • W miniony weekend Joanna Jędrzejczyk po raz pierwszy uchyliła rąbka tajemnicy odnośnie kolejnego projektu. Mistrzyni świata UFC, na swoich profilach w social media, opublikowała post z sesji zdjęciowej promujący jej współpracę z marką. Od teraz możemy oficjalnie zakomunikować, że najlepsza na świecie zawodniczka MMA walczy razem z OSHEE! Czytaj więcej »

  • W ciągu ostatniej dekady Nestlé wzbogaciło o składniki pokarmowe aż 207 mld porcji produktów. Swoje osiągnięcia w tym zakresie firma przedstawia w opublikowanym raporcie "Nestlé w społeczeństwie: Tworzenie Wspólnej Wartości i realizacja naszych zobowiązań na 2016 rok", w którym podsumowuje podjęte przez siebie działania na rzecz podnoszenia jakości życia. Czytaj więcej »

  • Firma osiągnęła zamierzone cele w zakresie zmniejszenia zużycia energii, dwutlenku węgla i wody z niemal rocznym wyprzedzeniem. Jak wynika z ogłoszonego właśnie Raportu Zrównoważonego Rozwoju za 2016 rok Grupa Carlsberg jest bliska szybszego zrealizowania swoich trzyletnich celów także w obszarze edukacji nt. odpowiedzialnej konsumpcji alkoholu. Czytaj więcej »

  • Dulio Vita dla morsów

    Wtorek, 07 marca 2017

    Cukierki Dulio Vita marki "Bałtyk" to słodycze, które często towarzyszą osobom aktywnie spędzającym czas. Cieszą się popularnością zwłaszcza podczas różnych wydarzeń sportowych. Tym razem Dulio Vita osłodziły zimową kąpiel morsów w Bałtyku. Czytaj więcej »