Wiadomości

Produkty Dębowe firmy Pekpol wyróżnione

Piątek, 09 grudnia 2011 Autor: Maja Święcka,
24 listopada br. roku dwa produkty Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” -„Szynka dębowa” oraz „Kabanosy dębowe”, zostały wyróżnione w konkursie "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego. Rozdanie dyplomów odbyło się podczas XXXVI edycji konkursu JESIEŃ 2011.

Konkurs od ponad trzydziestu lat organizowany jest przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu. Do rywalizacji stanęły 32 zakłady mięsne, a wydarzeniu patronował Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ocenom rzeczoznawców w edycji JESIEŃ 2011 podlegały takie wyroby jak: wędzonki, kiełbasy podsuszane, wędliny surowe i surowe dojrzewające (wędzonki, kiełbasy).  Z bogatej oferty firmy Pekpol wyłonione zostały dwa produkty - „Kabanosy dębowe” i „Szynka dębowa”, które otrzymały miano „Produktów najwyższej jakości w przemyśle mięsnym”.
 
Początki Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A. sięgają 1974 roku, kiedy to uruchomiono pierwszą produkcję.  Od tego czasu firma cały czas się rozwija poszerzając asortyment i wprowadzając nowoczesne technologie. Efektem tych działań jest bogata gama produktów mięsnych, które zachwycają coraz większe grono klientów.

tagi: Pekpol,