Konkurs od ponad trzydziestu lat organizowany jest przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu. Do rywalizacji stanęły 32 zakłady mięsne, a wydarzeniu patronował Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ocenom rzeczoznawców w edycji JESIEŃ 2011 podlegały takie wyroby jak: wędzonki, kiełbasy podsuszane, wędliny surowe i surowe dojrzewające (wędzonki, kiełbasy). Z bogatej oferty firmy Pekpol wyłonione zostały dwa produkty - „Kabanosy dębowe” i „Szynka dębowa”, które otrzymały miano „Produktów najwyższej jakości w przemyśle mięsnym”.
Początki Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A. sięgają 1974 roku, kiedy to uruchomiono pierwszą produkcję. Od tego czasu firma cały czas się rozwija poszerzając asortyment i wprowadzając nowoczesne technologie. Efektem tych działań jest bogata gama produktów mięsnych, które zachwycają coraz większe grono klientów.
tagi: Pekpol ,
Eksperci podkreślają, że lojalność wobec tych formatów...
Grupa Kapitałowa Specjał, jeden z największych podmiotów na...
Z raportu branżowego wynika, że klienci cenią hipermarkety...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...
Bitcoin może kosztować nawet 200 tys. dolarów...