Nowości

Świąteczne ciasta i desery z bakaliami Gellwe

Środa, 07 grudnia 2011 Autor: Maja Święcka,
Bakalie marki Gellwe to najwyższa jakość, ponieważ zarówno suszone owoce, jak orzechy i migdały pochodzą z najszlachetniejszych odmian, charakteryzujących się nie tylko doskonałym smakiem, ale również dorodnym wyglądem. Bakalie Gellwe to także niezastąpiony dodatek do domowych świątecznych wypieków i deserów, bez których trudno sobie wyobrazić tradycyjny piernik, makowiec, sernik czy kutię.

Na czas gorących przedświątecznych zakupów marka Gellwe przygotowała szeroką ofertę bakalii, również w atrakcyjnych, promocyjnych zestawach.

Tegoroczną nowością są trzy specjalnie przygotowane zestawy do przygotowania kutii (dwa opakowania rodzynek sułtańskich, jedno opakowanie migdałów), kompotu z suszu (po jednym opakowaniu rodzynek sułtańskich oraz suszonych moreli i śliwek) oraz karpia w galarecie po żydowsku (po jednym opakowaniu rodzynek sułtańskich i migdałów z dodatkiem żelatyny i kwasku cytrynowego). Początkujące gospodynie w każdym z opakowań znajdą sprawdzony przepis, dzięki któremu szybko i bez problemu przygotują wspaniałe świąteczne dania i desery.

Na sklepowych półkach klienci znajdą także standardowe 100-gramowe opakowania bakalii, czyli orzechów laskowych i włoskich, migdałów, wirków kokosowych, rodzynek sułtańskich oraz suszonych moreli i śliwek. Rodzynki, morele i śliwki marka oferuje także w większych 200-gramowych opakowaniach w ramach serii Luksusowych Bakalii Gellwe. Opakowania te zaopatrzono w praktyczne zamknięcie, dzięki któremu produkt jest świeży nawet długo po otwarciu. W wybranych sieciach handlowych w okresie przedświątecznym na bakalie Gellwe obowiązują specjalne promocje: konsument przy zakupie dwóch opakowań trzecie otrzymuje gratis.

W przedświątecznym koszyku nie może zabraknąć również masy makowej, wyjątkowego połączenia maku, miodu i najlepszych bakalii Gellwe, którą marka oferuje w dużej 900-gramowej puszce. Wystarczy nałożyć ją na ciasto, by przygotować wspaniały, aromatyczny świąteczny makowiec. 

Warto przypomnieć, iż od 1 października aż do końca lutego 2012 roku trwa druga edycja konkursu „Poznaj świat z bakaliami Gellwe”, w którym na uczestników czekają dwuosobowe vouchery na wyjazd do Grecji, Turcji, Tunezji, Egiptu, Hiszpanii, Rzymu, Londynu, Paryża lub Betlejem, zaś dodatkowymi nagrodami są paczki wypełnione najlepszymi produktami Gellwe.

tagi: Gellwe ,