Wiadomości

Sery Hochland wygrywają w Good Cheese 2019!

Poniedziałek, 04 listopada 2019
Sery Hochland otrzymały medale w plebiscycie Good Cheese. W konkursie sery poddane są ocenie profesjonalistów - szefów kuchni znanych stołecznych restauracji. Medale otrzymują najlepsi. Złoty medal w konkursie, w kategorii ser „ready to go” marka Hochland otrzymała za Hochland Kanapkowy mini. Srebrnymi medalami zostały nagrodzone produkty: Mini Almette, Valbon Camembert, Hochland Kanapkowy Śmietankowy. W kategorii ser na pizzę brązowy medal przyznano za Hochland Burger & Toast.
Konkurs dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii. Sery oceniają profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Sędziowie oceniają głównie walory smakowe, ale także wrażenia ogólne zgłoszonych serów.

“Konsumenci wybierają dobre sery, a w konkursie Good Cheese kucharze bacznie obserwują ich wybory i na tej podstawie oceniają sery. Liczy się smak!” – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Uroczyste ogłoszenie wyników nastąpiło na Polskim Kongresie Serowarskim 23-25 października w Mrągowie. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.

Hochland istnieje na polskim rynku od początku lat 90-tych. W Polsce działają dwa zakłady – w Kaźmierzu i Węgrowie. Hochland, Almette, Valbon to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się cała gama produktów, dostępna także dla rynku HoReCa. Doskonały smak i jakość zawdzięczają najlepszym surowcom i technologiom.



tagi: Sery Hochland , Good Cheese 2019! , konkurs ,