Polska świąteczna kuchnia z jej wypiekami i daniami opartymi na mące podbija serca smakoszy na całym świecie. Tradycyjnym świątecznym potrawom, na które czekamy z niecierpliwością przez cały rok, towarzyszą skojarzenia z zapachami i smakami korzennych pierników czy aromatycznego mio-downika. Na świątecznym stole, oprócz wypieków, nie może również zabraknąć innych tradycyj-nych dań – barszczu z uszkami, łazanek, pasztecików albo pierogów. Ich jakość zależy nie tylko od wykorzystanego przepisu, często przekazywanego z pokolenia na pokolenie, ale również od wyso-kiej jakości produktów wykorzystanych do jego przygotowania. A w tak ważnym dniu nie ma miej-sca na kulinarne rozczarowania i niepowodzenia, takie jak niewyrośnięte ciasto czy zakalec. Stąd składnikiem, którego nie może zabraknąć podczas odtwarzania rodzinnych receptur, jest wysokiej jakości Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice.
Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, bez dodatków chemicznych, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ mąki 450, świadczący o wyso-kim przemiale, nadaje jej bardzo jasnego koloru i wyjątkowej lekkości. Właśnie dlatego Dolnośląska Mąka Tortowa jest szczególnie doceniana przy okazji świątecznych wypieków. Dzięki otrzymanej z dolnośląskich zbóż Dolnośląskiej Mące Tortowej z Młyna Jaczkowice z powodzeniem przygotujemy świąteczne potrawy, a domowe ciasta na pewno zachwycą najbliższych nie tylko wyglądem, ale i subtelnym smakiem.
Poznaj Dobrą Żywność!
Linia „Dolnośląska”, w skład której wchodzi między innymi Dolnośląska Mąka Tortowa, została w ostatnich dniach uhonorowana przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”. Głównym celem Programu Poznaj Dobrą Żywność jest informowanie o wysokiej jakości produktów żywnościowych. Mąka Dolnośląska jest produktem wysokogatunkowym, co z jednej strony jest efektem pracy ludzi, którzy w proces produkcji wkładają nie tylko swoją wiedzę, ale i serce, a z drugiej - wykorzystania najlepszych odmian pszenicy. Dojrzewa ona na żyznych ziemiach Dolnego Śląska, w dolinie Odry. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że z tutejszej pszenicy tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Połączenie dwustuletniej tradycji młynarskiej z naj-nowocześniejszymi technologiami wykorzystywanymi w Młynie Jaczkowice gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak nie tylko świątecznych potraw.
Znak Poznaj Dobrą Żywność nie jest jedyną nagrodą dla linii Mąka Dolnośląska - kilka lat wcześniej program „Doceń Polskie” prowadzony przez specjalistów zawodowo związanych z żywnością, wy-różnił mąki Młyna Jaczkowice mianem „Top produktu”.
Mąka od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw – nie tylko w trakcie świąt. Mimo nowych kulinarnych trendów, w polskich domach nie brakuje smaków z babcinych receptur, bazujących często na mące. Odtwarzając rodzinne świąteczne przepisy, wybierzmy dobrej jakości mąkę, która będzie podstawą puszystych biszkoptów, elastycznego ciasta na uszka i złocistego kolo-ru świątecznych wypieków. Nagrodzona znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” Dolnośląska Mąka Tor-towa ma biały, jednolity kolor, bez odcieni czy smug i pachnie zmielonym zbożem. Dzięki temu mo-żemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych nie tylko na święta potraw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | Tortowa typ 450 |
Wartość energetyczna | 1481 kJ / 349 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 72,1 g |
W tym: cukry | 0,3 g |
Błonnik | 1,5 g |
Białko | 11, 7 g |
Sól | 0,005 g |
Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.