Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają Kucharzy Doskonałych
Środa, 15 maja 2019
Pasja do gotowania łączy ludzi. Dowodów na to dostarcza stowarzyszenie Otwarte Drzwi, która od ponad dekady zapewnia emocje, zdrową rywalizację i zabawę organizując Konkurs Umiejętności Kulinarnych dla Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną „Kucharz Doskonały”. Po raz kolejny wydarzenie współorganizuje Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni wspierane przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. W tym roku firma jako oficjalny partner firma konkursu dostarczy produkty na finał oraz nagrody dla zwycięzców.
Od trzynastu lat warszawskie stowarzyszenie Otwarte Drzwi angażuje we wspólne gotowanie podopiecznych ośrodków rehabilitacyjnych z Warszawy. Konkurs „Kucharz doskonały” skierowany jest do osób z niepełnosprawnością intelektualną, uczestników i uczniów placówek integracyjnych. Celem jest wyrównywanie szans i walka z wykluczeniem.
Wydarzenie wspierane jest przez osoby ze świata showbiznesu i mediów. Dotychczas finałowe rozgrywki prowadzili m.in.: Pascal Brodnicki, Robert Sowa, Zygmunt Chajzer, Katarzyna Klich czy Joanna Brodzik. Uczestnicy przygotowują się do finału pod okiem doświadczonych kucharzy. W tym roku zawodników wspiera Jakub Kuroń, który poprowadził warsztaty ze zdrowej kuchni. Do kulinarnych zmagań stanie 9 dwuosobowych drużyn, którym towarzyszyć będą m.in.: Alżbeta Lenska, Dorota Deląg, Jarosław Jakimowicz, Patryk Czerniejewski, Agnieszka Wieszczek-Kordus.
W jury konkursowym znajdą się członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz szefowie kuchni Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
- Cieszymy się, że po raz kolejny kucharze Instytutu Kulinarnego mogą dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem podczas wyjątkowego wydarzenia, jakim jest konkurs Kucharz Doskonały. Pasja do gotowania i wspólne przygotowywanie potraw łączy ludzi, na co dowody obserwujemy w naszej codziennej pracy w Instytucie Kulinarnym. Dlatego tym chętniej wspieramy inicjatywy, które przełamują bariery między ludźmi i walczą z wykluczeniem – podsumowuje Włodzimierz Owczarski, manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Finał odbędzie się 16 maja w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.
DHL i New York University Stern School of Business...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.