Przyprawy:
Przygotowanie
Pieczone rzodkiewki i pesto trzeba przygotować wcześniej. Zacznij od odcięcia liści rzodkiewki, umyte przełóż do blendera, dopraw solą i pieprzem. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Jak będą miały złoty kolor, przełóż do blendera, dodaj dwie łyżki oliwy. Wszystko zblenduj na gładką masę. Jeżeli trzeba, dodaj więcej oliwy.
Rzodkiewki, umyj i przekrój na pół. Włóż do naczynia żaroodpornego, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, dokładnie wymieszaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz przez 10 min. Mamy gotowe dodatki, można więc przygotować kiełbaski. Grilluj je aż się zrumienią. Przekrój bagietkę, ale tylko z jednej strony. Posmaruj dolną część pesto a drugą majonezem. Włóż kiełbaskę, porwane na mniejsze kawałki liście sałaty, pieczone rzodkiewki, krążki cebuli i pomidora i gotowe.
Skrzydła z grilla z pomidorową salsą
Składniki:
Przygotowanie:
Skrzydła z kurczaka grillujemy na rozgrzanym ruszcie przez około 8 minut, kilkakrotnie obracając. W tym samym czasie szykujemy salsę. Pomidory kroimy w kostkę, cebulę, kolendrę i papryczki chili drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy z oliwą, sokiem z limonki. Całość doprawiamy pieprzem i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Upieczone skrzydełka przekładamy na półmisek i podajemy z przygotowaną wcześniej salsą.
Smacznego!
tagi: Konspol , gill , przepisy kulinarne ,
Ceny kakao na światowych giełdach szybko się nie...
Wśród Polaków, którzy będą grillować w majówkę, 88,7%...
Przychody gastronomiczne restauracji pod szyldami SPHINX...
Bilans integracji z UE jednoznacznie na plus...
Sektorami przyszłości są nowe technologie i zielona...
41 proc. skorzystało z dotacji unijnych, a 58 proc. ma to w...
Głównie w domu, odpoczywając, a jeśli na wyjedzie, to...
Niezbędna jest budowa agroportów i rozwój połączeń...