Wywiady

Trzy pytania do Marcina Skowrona, Wiceprezesa Zakładów Tłuszczowych „Bielmar”

Środa, 20 marca 2019 Autor: Joanna Kowalska, HURT & DETAL Nr 03/157. Marzec 2019
Trzy pytania do Marcina Skowrona, Wiceprezesa Zakładów Tłuszczowych „Bielmar” kieruje Joanna Kowalska.
Najwyższa jakość surowców, profesjonalna produkcja, liczne certyfikaty... Proszę opowiedzieć o walorach, które sprawiły, że konsumenci od lat niezmiennie wybierają Wasze produkty.

Ponad 90 lat tradycji produkcji – tak długie doświadczenie zapewnia firmie Bielmar silną pozycję na rynku i zaufanie klientów. Produkujemy nasze wyroby rygorystycznie przestrzegając receptur oraz wykorzystując surowce pozyskiwane wyłącznie od najlepszych dostawców. Kontrolujemy je na każdym etapie produkcji i wykorzystujemy tylko starannie wyselekcjonowane nasiona, wolne od GMO. Z nich wydobywamy olej, który można znaleźć na półkach sklepowych pod marką Beskidzki – produkowany jest metodą głębokiego tłoczenia, bez procesu ekstrakcji chemicznej. Bielmar wyróżnia się nie tylko doskonałym smakiem produktów, ale też wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w produkcji tłuszczów roślinnych. Co istotne dla wielu konsumentów – jesteśmy jedną z niewielu spółek pracowniczych w Polsce, która posiada w 100% polski kapitał. Główną siłę napędową naszej firmy jest profesjonalny i zaangażowany zespół. Jesteśmy elastyczni, proaktywni i innowacyjni, a wyjątkowe rozwiązania i szybka decyzyjność to nasze główne zalety.

W odpowiedzi na trend zdrowego żywienia, w portfolio pojawiły się produkty, które idealnie zaspokajają potrzeby osób poszukujących w żywności dodatkowych wartości. Proszę opowiedzieć o ich produkcji.

Jesteśmy coraz zamożniejszym społeczeństwem, dlatego też możemy sobie pozwolić na droższe produkty, do których zalicza się tzw. zdrowa żywność. W strategii naszej firmy jest to jeden z kluczowych punktów – nowocześnie, innowacyjnie i zdrowo. Jako jedyni w Europie, a może i na świecie, nie używamy w produkcji margaryn i tłuszczów roślinnych mleka w proszku – stosujemy wyłącznie płynne, naturalnie ukwaszone. Jest to jeden z naszych atutów, o czym z dumą mówimy. Co więcej, produkty nie zawierają konserwantów oraz sztucznych barwników. Naszym konsumentom gwarantujemy najwyższą jakość, co możemy potwierdzić międzynarodowymi certyfikatami w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia, które posiadamy.

Wielbiciele diety wegańskiej lub wegetariańskiej również znajdą w Waszym portfolio coś dla siebie. Czym wyróżniają się Śniadaniowa WEGE i Zwykła WEGE?

Jednym z najbardziej widocznych i dynamicznie rozwijających się trendów to weganizm. W odpowiedzi dla tej wymagającej grupy konsumentów, wprowadziliśmy na rynek margarynę smarowną Śniadaniową WEGE i margarynę kulinarną Zwykłą WEGE. Produkty te jako jedyne na polskim rynku wyróżnia europejski znak jakość V-Label VEGAN, który gwarantuje, że są one w 100% roślinne.



tagi: Marcin Skowron, Zakłady Tłuszczowe, „Bielmar”,