Wiadomości

Trzy pytania do...

Środa, 12 grudnia 2018 HURT & DETAL Nr 12/154. Grudzień 2018
Trzy pytania do Radosława Maziarza, Dyrektora Handlowego Excellence S.A. kieruje Monika Górka.
Jak wygląda sytuacja na rynku syropów?

Rynek syropów po kilku latach zastoju zanotował 7% wzrost, co nas, jako producenta, bardzo cieszy. W tej chwili realizujemy wzrosty trzykrotnie większe od wzrostu rynku. Oczywiście nie spoczywamy na laurach i zgodnie z domeną naszej firmy: „Dążymy do doskonałości” ciągle się rozwijamy. Wiemy, że konkurencja nie śpi, a gusta i wymagania klientów się zmieniają, dlatego teraz przygotowaliśmy cała nową linię I am BIO. Pracujemy też nad innymi nowościami, które zaprezentujemy już w pierwszej połowie przyszłego roku.

Skąd pomysł na ekologiczną linię I am BIO?

Nasi klienci są coraz bardziej świadomi. Zgodnie z trendami stawiają na jakość i skład produktów. Obecni konsumenci to ludzie świadomi i ciekawi świata. Podróżując kosztują nowe smaki i chcą je mieć potem na co dzień. Dlatego mamy w swoim portfolio przysmak Kanadyjczyków – syrop klonowy, który jest bardzo zdrowy. My także kochamy podróże i czerpiąc z nich inspiracje przygotowaliśmy syrop ryżowy z bio upraw ryżu z Włoch, czy syrop daktylowy z bio upraw z Tunezji. W linii BIO nie zabrakło także tradycyjnych polskich smaków, które kochają nasi klienci jak syrop: malinowy, truskawkowy czy z owoców czarnego bzu, przygotowywane w oparciu o tradycyjne metody – owoce plus cukier trzcinowy w proporcji 50% do 50%, wszystko w wersji BIO i najwyższej jakości.

Poza syropami wprowadziliśmy także linię naturalnych, 100% soków „I am BIO”. Linia ta będzie sukcesywnie rozwijana.

Przed nami święta, okres karnawału – które produkty szczególnie polecacie na ten czas? Co warto mieć w sklepie?

Okres świąteczny oraz nadchodzący Sylwester to czas spotkań w gronie najbliższych. Spotykamy się wspólnie przy stole, by skosztować zarówno tradycyjnych, jak i nowych smaków. Dlatego na święta idealna jest cała nasza linia I am BIO. Ekologiczne syropy egzotyczne BIO jak Syrop Klonowy czy Syrop z Agawy to idealny i zdrowy zamiennik dla cukru. Można nim słodzić napoje, dodawać do deserów i ciast! Nasze BIO syropy tradycyjne będą idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki jako słodki dodatek do herbaty podczas świątecznych dyskusji. Na okres sylwestrowo-karnawałowy mamy specjalną linię syropów barmańskich oraz smakowych syropów do kaw Monzini, które będą z kolei idealnym wsparciem spotkań i rozmów. Dzięki nim wiele kaw i drinków zyska na smaku i pięknym kolorze. A dobrze wiemy, że gdzie dobre napoje tam spotkania i rozmowy kwitną.



tagi: Radosław Maziarz, Excellence S.A.,