Reportaże

SIAL Paris 2018

Piątek, 23 listopada 2018 HURT & DETAL Nr 11/153. Listopad 2018
7200 wystawców ze 119 krajów, 135 oficjalnych delegacji i 26 przedstawicieli rządów różnych państw. To tylko część wyników jakie odnotowali organizatorzy kolejnych już, odbywających sie co dwa lata targów SIAL Paris 2018. To jedno z najistotniejszych dla branży spożywczej wydarzeń, które w jednym miejscu gromadzi przedstawicieli producentów, dystrybutorów, importerów czy hurtowników. To przestrzeń i czas nie tylko dla firm szukających partnerów biznesowych i planujących otworzyć lub rozszerzyć swoją działalność eksportową, ale też platforma do dzielenia się innowacjami i patentami wdrażanymi w branży spożywczej.
Przez pięć dni, między 21 a 25 października br., hale paryskiego Parc des Expositions odwiedziła rekordowa liczba 310 tys. osób z niemal 200 krajów. We francuskiej edycji SIAL wzięło udział również wielu wystawców z Polski, którzy prezentowali wszelakie kategorie produktowe. Wszystkiemu przyglądała się nasza redakcja będąc w centrum wydarzeń przez cały czas trwania targów. Nasi dziennikarze rozdali tysiące egzemplarzy najnowszego wydania pisma branżowego „Food from Poland”, które jak zawsze cieszyło się dużym zainteresowaniem nie tylko samych wystawców, ale też odwiedzających. Atmosferę SIAL Paris możecie poczuć w obszernej fotorelacji, a także w wyjątkowym materiale filmowym przygotowanym przez naszych reporterów, na którym znajdziecie m.in. pierwsze opinie polskich producentów wprost z firmowych stoisk, a także inspirujące i rzeczowe wywiady udzielone specjalnie dla naszej redakcji. JK


tagi: SIAL Paris 2018, targi, branża spożywcza,