Nowości

Hochland BURGER & TOAST - Pysznie i wygodnie!

Poniedziałek, 20 sierpnia 2018
Hochland przygotował nową propozycję dla fanów burgerów i tostów! Teraz najlepsze w smaku dania możesz przygotować u siebie w domu. Ser w grubych plastrach Hochland BURGER & TOAST po stopieniu idealnie się ciągnie, nadając potrawom intensywny i oryginalny smak.
Nowość Hochland Polska to ser stworzony do przyrządzenia m.in. tostów, grzanek, zapiekanek czy w końcu pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania. Dobry burger nigdy nie wyjdzie z mody, a Hochland proponuje najwyższej jakości, praktyczne rozwiązanie dla wszystkich, którzy uwielbiają ciągnący się, pełen smaku i aromatu ser w daniach na gorąco.  

Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i znakomity w smaku, czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło!

Nowy ser Hochland powstał z myślą o wszystkich, którzy przygotowują posiłki w domu, oczekują doskonałej jakości produktów oraz wygodnych i szybkich rozwiązań w atrakcyjnej formie. Zgodnie z trendem na nowo odkrywamy przyjemność płynącą z gotowania w domu, a wspólne przyrządzanie posiłków z rodziną czy znajomymi to przede wszystkim miła forma spędzania wolnego czasu.

Znakomity, oryginalny smak i uwielbiany przez wszystkich efekt ciągnącego się sera – to główny atut nowego sera żółtego Hochland. Ponadto ser ten nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie.

Z tym serem przygotujesz domowe, zdrowe i przepyszne przekąski – już dziś wypróbuj przepis na burgera z pikantną salsą warzywną i serem Hochland! Ten przepis z pewnością zaostrzy Twój apetyt na soczyste danie.

Rekomendowana cena detaliczna sera Hochland BURGER & TOAST wynosi 4,69 PLN za opakowanie jednostkowe 135 g

Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Składniki:
•    2 bułki do hamburgerów
•    ser BURGER & TOAST Hochland
•    300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki)
•    sól morska
•    świeżo mielony pieprz
•    odrobina mąki
•    tłuszcz do smażenia (olej ryżowy)
•    kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie)

Salsa:
•    1 średniej wielkości pomidor
•    1/2 małej cukinii
•    1/2 małej papryki żółtej
•    1 mała szalotka
•    1 mała papryczka chili
•    sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki
•    odrobina oliwy
•    łyżeczka musztardy dijon
•    sól i pieprz do smaku
•    posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku

Sposób przygotowania:
Przygotować salsę: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.

Burgery:
Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku - burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.

Bułkę* przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki.
*Bułkę można przed podaniem delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni
Smacznego!



tagi: Hochland BURGER & TOAST ,