Składniki: • 2 torebki ryżu jaśminowego marki Britta (200g)
• 500 g fileta z łososia
• 100 g sera żółtego
• 4 łyżki przecieru pomidorowego
• marchewka
• brokuł
• pietruszka
• kawałek selera
• nieduży por
• 2 cebule
• olej np. rzepakowy
• spora szczypta mielonej słodkiej papryki
• natka pietruszki
• sól, pieprz, cukier
Wykonanie:Fileta pokroić na mniejsze kawałki posolić i popieprzyć. Na niewielkiej ilości oleju lekko je podsmażyć. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, a następnie poddusić na łyżce oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić powierzchnię posypać startym serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać natką.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę:
www.britta.pl oraz na fanpage:
www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.