Nowości

Kluski śląskie z dziurką

Czwartek, 08 marca 2018
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej. Mają również inne mniej popularne nazwy: kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. W naszej kulinarnej tradycji zakorzenione są od dawna, wpisane zostały nawet na „Listę produktów tradycyjnych województwa opolskiego i śląskiego”. Kluski śląskie to doskonały pomysł na syte danie obiadowe, które można serwować na wiele różnych sposobów.
Z myślą o wszystkich zapracowanych osobach, które nie zawsze mają czas na gotowanie od podstaw, firma Jawo – znana przede wszystkim z pysznych pierogów ręcznej produkcji, przygotowała mrożone kluski śląskie z dziurką.

Kluski Jawo rozpływają się w ustach, a ich smak przypomina tradycyjną kuchnię mam i babć. Są doskonałą alternatywą dla najczęściej goszczących na naszych talerzach ziemniaków i z powodzeniem mogą je zastąpić.

Produkt przygotowany został wg tradycyjnej receptury z najwyższej jakości składników. Kluski śląskie Jawo nie zawierają środków konserwujących oraz sztucznych barwników.

Są niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu - wystarczy wrzucać  je pojedynczo na ok. 3 l wrzątku, a kiedy wypłyną gotować  jeszcze ok. 7 minut.

Kluski śląskie Jawo wybornie smakują z gulaszem, karczkiem w sosie własnym lub mięsną roladą. Można je serwować z różnymi sosami mięsnymi, serowymi lub warzywnymi albo samodzielnie ze skwarkami.


Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Kluski śląskie z dziurką
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 5,60 zł


tagi: Jawo , Kluski śląskie z dziurką ,