Raporty

Kremowe sery Hochland. Jak to jest zrobione?

Środa, 11 października 2017 HURT & DETAL Nr 10/140. Październik 2017
Zjadając kanapkę z serem Hochland, zastanawiamy się nieraz jak i z czego są zrobione i co sprawia, że jest on tak pyszny. Co kryją w sobie te kremowe sery? Przede wszystkim naturalne składniki: najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny ich składnik, mleko od zaufanych dostawców, a także aromatyczne zioła i warzywa. To wszystko bez konserwantów i sztucznych barwników.
Zanim kremowe sery Hochland trafią na nasz stół, przechodzą długą drogę. A wszystko zaczyna się od mleka… Firma Hochland skupuje mleko od ponad 600 lokalnych dostawców, którzy przestrzegają wyznaczonych przez firmę rygorystycznych standardów. Z tego mleka powstają najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny składnik kremowych serów Hochland. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie cheddar, ale także inne gatunki: gouda, emmentaler i maasdamer. Następnie dodawane są w pełni naturalne składniki, w zależności od receptury, są to: szynka, salami, ogórki, papryka, cebula, czosnek, szczypiorek, pietruszka, pieczarki czy borowiki. Na każdym etapie produkcji sery przechodzą szereg kontroli, aby ich jakość była na najwyższym poziomie. Gotowy ser jest pakowany, a my mamy do wyboru krążki, plastry, bloczki oraz kubeczki. Z fabryki Hochland w Kaźmierzu, sery przewożone są do centrum logistycznego, skąd trafiają do hurtowni i do sklepów, a finalnie – na nasz stół.


tagi: Hochland , sery kremowe ,