Nowości

Kluski śląskie z mięsem JAWO

Wtorek, 19 września 2017
Kluski śląskie z mięsem to kluseczki robione z gotowanych ziemniaków nadziewane mielonym mięsem smażonym z cebulką. Są pyszne, ale dość czasochłonne w przygotowaniu. Jak sama nazwa sugeruje pochodzą ze Śląska – kiedyś nie robiono tam pierogów, więc kluski należały do ulubionych dań mącznych tego regionu. Dania mączne nieustannie cieszą się w polskiej kuchni dużą popularnością. Dla wszystkich osób, które mają ochotę na tradycyjny, sycący polski obiad, ale nie mają czasu, aby przyrządzać go od podstaw, doskonałym rozwiązaniem są gotowe kluski śląskie z mięsem Jawo.
Smak klusek śląskich z mięsem Jawo to prawdziwy smak domowej kuchni. Wewnątrz każdej kluseczki znajduje się pyszny, doskonale doprawiony farsz z najwyższej jakości mięsa wieprzowego i wołowego. Delikatne ciasto i aromatyczne nadzienie sprawiają, że po ugotowaniu wprost rozpływają się w ustach. 

Ich przygotowanie jest proste - wystarczy wrzucić je do wrzącej wody i od momentu wypłynięcia gotować ok. 8 minut. Można je podawać z podsmażoną cebulką i dowolną surówką, ale również w innych wariantach np. z sosem musztardowym czy koperkowym będą smakowały wyśmienicie. Warto również pozwolić sobie na nieco więcej odwagi w kuchni np. podając podsmażone kluski śląskie w towarzystwie młodej lub zasmażanej kapusty kiszonej – efekt jest naprawdę wyśmienity!

Kluski śląskie z mięsem Jawo nie zawierają żadnych dodatkowych barwników i mają pyszny, domowy smak.

irma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Kluski z mięsem
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 6,5 zł.


tagi: Jawo , kluski śląskie z mięsem ,