Składniki (keksówka ok. 30x15 cm):• 1 opakowanie słonecznika łuskanego (200 g) marki Kresto
• 1 szklanka pestek dyni marki Kresto
• 1 szklanka siemienia lnianego marki Kresto
• 1 szklanka siemienia mielonego marki Kresto
• 1 opakowanie orzechów, np. laskowych, brazylijskich, włoskich (200 g) marki Kresto
• 2 szklanki płatków owsianych
• 4 szklanki gorącej wody
• 2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej
• 2 łyżki syropu klonowego
• papier do pieczenia
Przygotowanie:- Wszystkie nasiona i płatki przesyp do dużej miski. Dodaj sól, syrop. Wymieszaj.
- Do nasion dolej wodę, wymieszaj i odstaw na 2 godziny. W tym czasie woda powinna się całkowicie wchłonąć.
- Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę z nasion. Lekko ugnieć łyżką i wyrównaj.
- Chleb piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku z funkcją góra-dół, przez ok. 50 minut.
- Wyciągnij upieczony chleb z foremki. Ułóż go na kratce, aby ostygnął. Chleb najlepiej jeść następnego dnia, łatwiej go wówczas pokroić.
Smacznego!
Pełny asortyment inspirujących i zdrowych produktów marki VOG na stronie:
www.vog.pl oraz Facebook www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie